Annonce
Debat

Betragtninger fra to Covid19-ramte: Mindre panik - flere mundbind

Annonce

Læserbrev: Pludselig ligger vi her isoleret i vores eget hjem ramt af corona. Min mand og jeg - begge 71 år - blev smittet i forbindelse med et familiebesøg.

Jeg (konen) er mest sengeliggende med lidt feber, hovedpine og hoste. Min mand er uden feber, men dog lidt mere træt og mere snottet end sædvanligt, men han kan uden problemer klare husholdningen og min pasning.

Ingen af os har nu seks dage efter de første symptomer vejrtrækningsproblemer. Jeg måtte en kort tur på akutmodtagelsen, hvor de til min lettelse kunne konstatere, at alt var normalt, så jeg var hjemme efter to-tre timer. Vi er heldige at have familie, venner og naboer, der ser efter os, holder kontakt og klarer indkøb for os.

Vi skal nok klare det! Nå, hvad vil jeg med denne lille fortælling?

I mine tanker har Covid19 nærmest været ensbetydende med alvorlig sygdom og død, ikke mindst når man som vi har passeret 70. Politikeres udmeldinger og mediers løbende dækning har naturligvis bidraget til denne (mis)opfattelse. Fokus er i vidt omfang på de alvorlige tilfælde og meget mindre eller slet ikke på de tilfælde, der formentlig er flest af, hvor selv ældre slipper nogenlunde fra smitten.

Det sætter en helt unødvendig frygt i mange (inkl. mig selv). Det er faktisk muligt at klare sig igennem. Så jeg vil derfor appellere til, at der fokuseres mere på de positive forløb.


Faktisk vil jeg foreslå, at mundbind bliver obligatorisk i videre omfang end i dag, nemlig alle steder, hvor mange mennesker er forsamlede, f.eks. butikker, butikscentre, gågader, biografer, teatre, museer, forlystelsesparker o.lign.

Bente Ilum


Men vi skal naturligvis blive ved med at tage sygdommen alvorlig, og vi skal gøre, hvad der er nødvendigt for at mindske smitten. Det er dog trods alt rarest at holde sig rask.

Så jeg går bestemt ind for, at vi fortsætter de gode vaner med afstand og håndhygiejne, og der skal også være afpassede restriktioner, der regulerer vores samkvem. Ja, faktisk vil jeg foreslå, at mundbind bliver obligatorisk i videre omfang end i dag, nemlig alle steder, hvor mange mennesker er forsamlede, f.eks. butikker, butikscentre, gågader, biografer, teatre, museer, forlystelsesparker o.lign. Jeg var selv ude at handle - uden mundbind - dagen før jeg mærkede de første symptomer, men utvivlsomt efter at jeg var blevet smittet. Selv med afspritning og afstand i supermarkedet tænker jeg dog på, om ikke jeg udsatte andre i butikken for smitte. Det kunne vel have været undgået med krav om mundbind?

Så altså meget gerne gode vaner, nødvendige restriktioner og mere brug af mundbind, men også lidt flere positive fortællinger. Så tages der vare både på vores fysiske og mentale sundhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce