Annonce
Udland

Medier: Gidseltager er skudt efter drama i brasiliansk bus

En bevæbnet mand hældte angiveligt benzin ud i en bus med adskillige gidsler i Rio de Janeiro i Brasilien.

En bevæbnet mand er angiveligt blevet skudt, efter at han tirsdag holdt adskillige personer som gidsler i en offentlig bus på en bro i Rio de Janeiro.

Det oplyser det brasilianske medie Globo ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Globo citerer vidner og politikilder, der siger, at der blev affyret skud på broen. Globo skriver også, at gidseltageren er blevet dræbt af skuddene.

Det er dog ikke officielt blevet bekræftet.

Nyhedsbureauet AFP citerer også lokale medier for, at gerningsmanden er blevet dræbt af politiets skud efter den timelange gidseltagning.

Ifølge gidsler, som blev løsladt, havde manden hældt benzin ud i bussen og truet med at sætte ild til den. Bussen befandt sig på en travl bro, der forbinder forstaden Sao Goncalo med Rio de Janeiro.

Ifølge det lokale politi blev der indledt forhandlinger med manden omkring klokken 05.30 tirsdag morgen lokal tid - omkring 10.30 dansk tid.

Vidner oplyser, at manden identificerede sig som politimand. Det er tirsdag eftermiddag dansk tid dog ikke blevet bekræftet officielt.

Ifølge myndighederne fremsatte manden ikke nogen særlige krav. De tilføjer, at han virkede til at have "psykiske problemer".

Rio de Janeiros særlige politistyrke, der er kendt som Bope, stod for forhandlingerne med gidseltageren. En snigskytte blev blandt andet også placeret i nærheden af bussen.

Trafikken på broen er blokeret i begge retninger, og hundredvis af biler holdt tirsdag formiddag lokal tid i kø. Det skriver nyhedsbureauet AP.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce