Annonce
Aarhus

Bevæbnet med dejskraber og fondant: Mød de nye 'Bagedyst'-deltagere

Her er dette års 'Bagedyst'-deltagere 2020: Fra venstre: Caroline Fischer Rigelsen, Lars Bjødstrup, Katrine Ohlendorff, Morten Hansen, Max Hoffmann-Dose Preisler, Anne Kirstine Tirstrup, Emil Ussing, Mads Eg Andersen, Wissam Bouqasri og Lena Thorsson. Foto: Carsten Mol/DR
Aarhus stiller med et stærkt hold, når den nye sæson af "Den store bagedyst" vender tilbage til efteråret.
Annonce

AARHUS: Til oktober er det igen tid til, at familien Danmark bænker sig foran tv-skærmen for at følge de ti håbefulde amatørbagere, der kæmper om titlen som mesterbager bevæbnet med dejskrabere og fondant.

Blandt de nye deltagere i "Den store bagedyst" gemmer sige ikke mindre end tre århusianere, så der er gode chancer for, at det eftertragtede trofæ ender i Aarhus.

Om de leverer "en god krumme", får vi at se, når der er sæsonpremiere 3. oktober på den niende udgave af det populære program på DR1.

Annonce

Mød de ti deltagere

Mads Eg Andersen på 24 år bor i Aarhus og er 'Bagedyst-deltager. Foto: Carsten Mol

Mads Eg Andersen bor med sin kæreste i Aarhus, hvor han læser molekylærbiologi på Aarhus Universitet.

Han er 24 år, dedikeret madnørd og meget interesseret i gastronomi og konditori, hvor han sørger for at holde sig ajour på både den danske og internationale scene.

Mads arbejder som ismager og barista og går op i det med stor passion. Hans drøm er at arbejde inden for fødevarebranchen eller åbne sit eget sted, hvor han kan fordybe sig i det, han brænder for; kaffe, brødbagning, konditori, fyldte chokolader og gelato.

Mads gør ikke noget halvt, han er perfektionist og arbejder meget koncentreret.

Anne Kirstine Tirstrup arbejder som sygeplejerske på Aarhus Universitetshospital. Ved siden af er hun 'Bagedyst'-deltager. Foto: Carsten Mol

26-årige Anne Kirstine Tirstrup bor i Aarhus. Hun arbejder på Aarhus Universitetshospital i Skejby som sygeplejerske.

Hun elsker at rejse og har arbejdet som guide på Tenerife og i Alanya i Tyrkiet. Hun har også været au pair i USA og så er hun vild med at stå på ski.

Anne Tirstrup drømmer om at blive eventkoordinator. Hun elsker nemlig at arrangere fester – meget gerne temafester, hvor hun går all in, lyder beskrivelsen.

Emil Ussing er lige flyttet hjemmefra til Aarhus, hvor han nu er arkitektstuderende. Til oktober er han med i "Den store bagedyst". Foto: Carsten Mol

Emil Ussing på 21 år er vokset op i Løkken og er lige flyttet hjemmefra til Aarhus, hvor han nu er arkitektstuderende.

Han har tidligere dyrket svømning på højt plan, men har også  en stor passion for at tegne. Han dyrker en særlig tegnestil, der hedder pointillisme, hvilket betyder, at tegningerne udelukkende består af prikker. !!!!! Det er detaljerede, der kan tage op til 100 timer at lave.

Han bliver beskrevet som typen, der er god til at få skæve ideer.

De øvrige syv deltagere:

Max Hoffmann-Dose Preisler, 37 år. Er forretningsudvikler og bor i Hørsholm med sin kone og lille datter. Han er vokset op med tysk som sit modersmål og en masse tysk kultur. Max elsker at nørde i køkkenet. Han lader sig inspirere til nye teknikker på You Tube, og er en haj til chokoladetemperering. Han beskrives som perfektionistisk anlagt og meget ambitiøs.

37-årige Lena Thorsson fra Køge er single og mor til en pige på 12 år. Hun arbejder som skolelærer og bor i et familiekollektiv med sine forældre, søster, svoger, nevø og diverse kæledyr på 84 kvadratmeter. Hun har en kolonihave, som hun selv har istandsat. Lena beskrives som sjov og kreativ i sin kagebagning, som hun er god til at give sit helt eget aftryk.

Fra København kommer 32-årige Wissam Bouqasri, der er født i Danmark med marokkanske rødder. Hun er opvokset i Ishøj og bor med sin mand og to børn på Christianshavn. Hun betegner sig selv som en mønsterbryder og er uddannet cand.pharm. (apoteksfarmaceut). Hun elsker typiske, danske kager og har lært en masse fra 'Karolines kogebøger'.

Lars Bjødstrup, 60 år og fra Nyborg, bor sammen med sin mand og arbejder som gymnasielærer. Ved siden af jobbet !!! er han kunstmaler og har udstillet flere steder. Lars' far var konditor, men interessen for bagning er først kommet i de senere år, og nu er han ikke bleg for at lave kager med inspiration fra sin fars opskrifter.

Igen i år består dommerholdet af Markus Grigo (tv.) og Katrine Foged Thomsen. Timm Vladimir er den rutinerede vært i programmet. Foto: Carsten Mol

31-årge Katrine Ohlendorff fra Roskilde er single og arbejder som gymnasielærer. Hun er aktiv i den lokale håndboldklub, hvor hun både spiller, træner og er medlem af bestyrelsen. Hun beskrives som en travl organisator-type og betegner sig selv som konkurrencemenneske.
Som datter af to levnedsmiddelteknikere har hun en masse bagning og madlavning med sig.

Caroline Fischer Rigelsen, 19 år, bor i Hedehusene med sine forældre og storebror.
Hun blev færdig med gymnasiet i sommeren 2019 og har nu sabbatår. Hun har været spejder i FDF i ti år. Hun beskrives som livlig og nysgerrig og kan lide at gå i dybden med opskrifter og nye teknikker.

Morten Hansen er 49 år og fra Kastrup. Han arbejder som assistancekoordinator og bor med sin hustru og deres to børn. Han har tidligere rejst rigtig meget og arbejdet i udlandet som rejseleder blandt andet på Cuba. Han bager en del privat – og meget gerne sammen med sine børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus For abonnenter

Fire placeringer i spil ved Kongelunden: Atletikken skal ud af stadion - spørgsmålet er hvor nyt anlæg skal ligge

Annonce