Annonce
Debat

Bevar det gamle bymiljø: Er Aarhus grebet af nedrivningstrang?

"Alle landets kommuner lægger planer for, hvordan de kan blive mere grønne. Genbrug og minimalt ressourcespild er højt prioriteret. Men intet sted er ressourcespildet større end, når man nedriver en fungerende bygning og bygger en helt ny. Og i Aarhus synes der at være stor nedrivningstrang", skriver Jep Loft. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Alle landets kommuner lægger planer for, hvordan de kan blive mere grønne. Genbrug og minimalt ressourcespild er højt prioriteret.

Men intet sted er ressourcespildet større end, når man nedriver en fungerende bygning og bygger en helt ny. Og i Aarhus synes der at være stor nedrivningstrang. Den sidste gamle husrække i Nørre Allé er i gang med at blive jævnet med jorden.

Nu forlyder det, at etageejendommen "Jomsborg" ved Europaplads 6 er i fare for at blive revet ned, hvis byrådet godkender forslaget til lokalplan. Bygningen er opført i nationalromantisk stil og tegnet af arkitekten Thorkel Møller. Det bør ikke ske.


Aarhus har udnævnt tidligere borgmester Bernhardt Jensen til "Alle tiders århusianer". Har byrådet glemt hvorfor? Borgmesteren afværgede et gadegennembrud, der ville have ødelagt midtbyen. Men nu river man lystigt ned.


Ligeledes forlyder det, at den karakteristiske hjørnebygning på Vesterbrogade 2 skal nedrives.

Der synes at tegne sig et mønster. Frederiksgade, som var næsten helt bevaret, har fået et stort, trist kontorhus på hjørnet over for Ridehuset og flere helt utilpassede nybygninger længere mod nord i gaden. Jægergårdsgade har ligeledes fået sin bekomst med nyt, utilpasset byggeri.

Det forekommer planløst, at man ødelægger de fine bymiljøer. Aarhus har udnævnt tidligere borgmester Bernhardt Jensen til "Alle tiders århusianer". Har byrådet glemt hvorfor? Borgmesteren afværgede et gadegennembrud, der ville have ødelagt midtbyen. Men nu river man lystigt ned.

Hvis Aarhus Kommune vil tænke på klimaet, genbruger man de fine, gamle bygninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce