Annonce
Debat

Bevar roen under corona: Vi bør fjerne restriktioner, der ikke giver mening

"Venstres appel til borgmester Jacob Bundsgaard er, at vi skal sikre, at tallene bag beslutningerne er gennemskuelige, og at en eventuel nedlukning af Aarhus skal ske på et solidt grundlag", skriver Christian Budde. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

DEBAT: I Venstre følger vi den bekymrende udvikling i corona med stor alvor. Vi skal selvsagt tage alle de nødvendige forholdsregler og passe på hinanden.

Samtidig er det vigtigt, at vi træffer potentielt meget drastiske beslutninger, som f.eks. nedlukning af skoler og gymnasier, på et solidt grundlag. Således vil hjemsendelse af børn og unge reelt nedlukke det århusianske samfund med store konsekvenser for både unge, børnefamilier, virksomheder og ikke mindst samfundsøkonomien.

I Venstre hæfter vi os ved, at Statens Serum Institut lørdag meddeler, at på trods af rekordmange smittetilfælde pt. er epidemien IKKE så udbredt, som da den toppede i foråret. Hvilket skyldes, at vi i dag tester langt flere, end vi gjorde i foråret. Så "gamle" og nye smittetal kan ikke sammenlignes 1:1.


Trods situationens alvor skal vi bevare roen og huske på, at det har meget store konsekvenser med en nedlukning af Aarhus.


Venstres appel til borgmester Jacob Bundsgaard er, at vi skal sikre, at tallene bag beslutningerne er gennemskuelige, og at en eventuel nedlukning af Aarhus skal ske på et solidt grundlag.

I Venstre er vi meget optagede af de mange bekymrede borgere, ikke mindst de mange frustrerede unge og de usikre børnefamilier. Derfor er kommunikationen enormt vigtig. I Venstre vil vi gerne indføre et "forklar eller fjern"-princip i Aarhus. Restriktionerne skal give mening, ellers skal de fjernes. Og vi skal forsøge at sikre mest mulig forudsigelighed.

Jeg har bedt borgmesteren om et hastemøde med en status på coronasituationen, herunder fokus på, hvordan vi tager de nødvendige beslutninger på et solidt grundlag. Trods situationens alvor skal vi bevare roen og huske på, at det har meget store konsekvenser med en nedlukning af Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Aarhus

Kvindemuseet er en KØN redelighed - og den blander byrådet sig ikke i

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Sport

Sejr over spansk storhold var ikke nok: Bakken Bears er ude af Champions League

Annonce