Annonce
Navne

Bevilling i millionvis: Børn skal have hovedet i havet

Projektet "Hovedet i Havet" hjælper både voksne og børn til at opdage havets forunderlige verden. Foto: "Hovedet i Havet"
Annonce

Peter Bondo Christensen, seniorforsker ved Institut for Bioscience på Aarhus Universitet, kan på vegne af sit hold tage imod ti millioner kroner fra Nordea-fonden til projektet "Hovedet i havet". Millionerne er bevilget til at videreudvikle og forankre projektet over de næste fire år.

"Hovedet i havet" skal pirre nysgerrigheden og tænde gnisten for havets natur hos børn og unge. Målet er at få langt flere ud at opleve kysten og havet på nærmeste hold og dermed øge bevidstheden om, hvilke fantastiske oplevelser denne del af den danske natur byder på. Projektet bliver et nationalt koordinerende projekt, der samler trådene på det marine formidlingsområde både i forhold til materialer, undervisningsforløb og skibsbaseret undervisning.

"Hovedet i havet" er et samarbejdsprojekt mellem Aarhus Universitet, det nationale naturfagscenter Astra, akvarierne i Det Marine Netværk samt andre marine formidlingsinstitutioner i Danmark.

"Det er vores håb, at projektet i høj grad tænder gløden for havet hos både hos elever samt i befolkningen, så langt flere tager ejerskab for en meget vigtig og udsat del af den danske natur", siger Peter Bondo Christensen i en pressemeddelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Med hovedet under armen ...

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus For abonnenter

Ny kulegravning af plejehjem i Aarhus: Fællestræk i sager om plejesvigt skal undersøges

Aarhus

Vinduespudser jagtet tilbage til bilen og truet: Var uheldig at spilde vand gennem et åbent vindue

Annonce