Annonce
Navne

Bevilling: Skal forebygge sygdomme hos overvægtige gravide

Professor Helle Terkildsen Maindal fra Aarhus Universitet får sammen med internationale kolleger penge fra EU's Horizon 2020-forsknings- og udviklingsprogram til at fremme sundheden og forebygge livsstilssygdomme som diabetes hos overvægtige gravide og nybagte familier. Foto: Lars Kruse/AU

Professor Helle Terkildsen Maindal fra Aarhus Universitet får sammen med internationale kolleger penge fra EU's Horizon 2020-forsknings- og udviklingsprogram til at fremme sundheden og forebygge livsstilssygdomme som diabetes hos overvægtige gravide og nybagte familier.

Hun forsker i sundhedsfremme og forebyggelse og fokuserer i sin forskning bl.a. på den tidlige forebyggelse af diabetes. Hendes mål er at bidrage til, at såvel befolkningen generelt som særligt udvalgte målgrupper kan træffe informerede valg, få støtte til gode beslutninger og have gode vilkår for at leve sundt. Det gør hun bl.a. ved at gøre informationer og ydelser lettere tilgængelige. I EU-projektet introducerer hun og hendes kolleger f.eks. digitale løsninger som platform for dialog med sundhedsprofessionelle som en naturlig del af sundhedsvæsenets ydelse til overvægtige gravide.

Bevillingen på godt en halv million kroner er en del af en samlet bevilling på i alt 35 millioner kroner til forskere i Irland, Storbritannien, Spanien og Australien. Helle Terkildsen Maindal skal særligt bidrage med sin viden om sundhedskompetence.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce