Annonce
Navne

Bevilling: Til kamp mod kolera og tuberkulose

Ditlev Brodersen fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik - Strukturel Biologi, Aarhus Universitet, forsker i sygdomsbekæmpelse. Foto: Lars Kruse, AU Foto
Annonce

BEVILLING: Bakterier forgifter sig selv og går i dvale for at snyde antibiotika. Hvordan kan de slippe afsted med det uden at udslette sig selv? Svaret på den gåde kan udgøre et stort skridt i bekæmpelsen af tuberkulose, kolera, difteri og andre alvorlige infektionssygdomme, der hvert år er skyld i millioner af dødsfald.

I takt med at antibiotikaen mister fodfæste i kampen mod sygdomsfremkaldende bakterier, bliver infektionssygdomme til et større og større problem på verdensplan.

Derfor har Danmarks Frie Forskningsfond bevilget knap tre millioner kroner til et avanceret forskningsprojekt, som skal bidrage til at udvikle nye behandlingsmetoder mod de dræbende infektionssygdomme.

I spidsen for projektet står lektor Ditlev Brodersen fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik - Strukturel Biologi, Aarhus Universitet.

Han vil især udforske den opsigtsvækkende mekanisme, der sætter mange bakterier i stand til at overleve antibiotikabehandling ved at danne giftstoffer mod sig selv og derved gå i dvale. Dvalestilstanden gør dem mindre modtagelige for antibiotika, men ingen ved, hvordan de overlever den selvskadelige adfærd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Smukfest i baghaven i en Aarhus-forstad

Annonce