Annonce
Navne

Bevilling: Til kamp mod slem hovedpine

Afdelingslæge Kaare Meier, Aarhus Universitetshospital, skal undersøge effekten af mulig behandling af Hortons hovedpine. Foto: Aarhus Universitetshospital

Afdelingslæge Kaare Meier og professor Jens Chr. H. Sørensen, Hjerne- og Rygkirurgi på Aarhus Universitetshospital, har modtaget knap tre millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at undersøge effekten af mulig behandling af Hortons hovedpine – også kendt som klyngehovedpine.

Hortons hovedpine er en af de mest smertefulde lidelser, der findes. Den består af voldsomme, anfaldsvise jag, der ofte beskrives som at få en kniv i øjet, og tilstanden er vanskelig at behandle medicinsk.

Forskerne håber, at occipitalnervestimulation kan være en mulighed for patienter, der lider af svær, kronisk Hortons hovedpine, og som ikke kan behandles tilstrækkeligt med vanlige behandlingstilbud. Behandlingen består af en tynd elektrode, der indopereres i baghovedet. Elektroden kobles til en impulsgenerator, der indopereres under kravebenet.

Projektet gennemføres i samarbejde med professor Rigmor Højland Jensen, Dansk Hovedpinecenter, Rigshospitalet-Glostrup.

Professor Jens Chr. H. Sørensen, Aarhus Universitetshospital, har modtaget knap tre millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden. Foto: Aarhus Universitetshospital
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce