Annonce
Navne

Bevilling: Unges politiske holdninger under lup

Jonas Lieberkind skal undersøge politiske motiver, forståelser og handlinger blandt danske unge. Foto: Aarhus Universitet
Annonce

BEVILLING:  Jonas Lieberkind, lektor i pædagogisk sociologi på DPU, Aarhus Universitet, har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til projektet "From politics to post-politics: Young people's engagement in a new political era".

Han skal undersøge politiske motiver, forståelser og handlinger blandt danske unge. Det skal gøre os klogere på de unges politiske dannelse og måder at være politiske på.

Mange unge er optagede af klimadagsordenen og bakker op om den bevægelse, der er opstået omkring den strejkende, svenske skolelev Gretha Thunberg. Derfor kunne man måske godt tro, at danske unge er blevet mere aktivistiske. Men er de det?

I projektet skal Jonas Lieberkind forsøge at blive klogere på, hvad der kendetegner de unges tanker om politik og kaste lys over, hvilke motiver der ligger bag deres handlinger - eller fravær af handlinger.

Hans tidligere forskning peger på, at de unge er præget af en 'post-politisk ånd'. Det vil sige, at de, i stedet for at placere sig på den traditionelle venstre- eller højrefløj, finder svar på samfundsmæssige udfordringer andre steder, blandt andet i moralske diskurser, i videnskaberne, i enkeltsagernes interne logik og i de lokale og globale fællesskaber, som de indgår i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-udbrud fortsætter: På et døgn er yderligere 42 århusianere fundet syge

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Aarhus

Nye studerende er forrest i køen: Ældre studerende kan se frem til mere onlineundervisning på Aarhus Universitet

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Indland

Mobilt testcenter åbner i Gellerup efter stigende smittetal

Annonce