Annonce
Kultur

Bibliotekerne: Aarhus skal have sin egen internationale festival for børnelitteratur

Albus er byens nye børnelitteraturfestival, som nu er klar med det trykte program. PR-foto

Albus har ambition om at blive en international børnelitteraturfestival, som skal give flere børn og unge lyst til at læse

Annonce

AARHUS: Fra den 1.-4. november vil det vrimle i Aarhus med børnebogsforfattere, forlag og illustratorer, der alle er med til at skabe Aarhus' nye børnelitteraturfestival, Albus. Fra tirsdag i næste uge kan man hente det trykte program på bibliotekerne i Aarhus, ligesom det kan ses det på hjemmesiden.

- Evnen og lysten til at læse åbner en verden af muligheder og oplevelser. Jeg glæder mig til, at Aarhus nu får sin egen internationale børnelitteraturfestival. Den skal give endnu flere børn og unge lyst til at læse, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, i en pressemeddelelse.

Ambitionen er at skabe en fire dages festival, der giver børn og unge - uanset baggrund og forudsætninger- mulighed for gode, fælles oplevelser i selskab med børnelitteratur. At give alle børn inspiration til at læse. Festivalen er et samarbejde mellem to afdelinger i Aarhus Kommune, nemlig Kultur og Borgerservice og Børn og Unge og er forankret i Aarhus Bibliotekerne.

- God børnelitteratur er en ikke bare en genvej til at finde læseglæde og læselyst, men også til skægge, skøre og rørende oplevelser. Litteraturfestivalen er i tråd med vores ambitioner i Aarhus om at skabe stærke læsere allerede fra de tidlige år og om at fastholde læselysten senere i livet. Heldigvis er der masser af god litteratur derude, og jeg er sikker på, at festivalen vil pirre nysgerrigheden, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Fra 1.-4. november forventes Aarhus at vrimle med børnebogsforfattere, forlag og illustratorer, når der er børnebogsfestival. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce