Annonce
Østjylland

Biblioteket indgår samarbejde med Tine Mynster om Køkkenkoncerter

Sangerinde og sangskriver Tine Mynster vandt tidligere på året en frivillighedspris for sit engagement med Køkkenkoncerter, som hun startede i samarbejde med Vitapark. Nu fortsætter de månedlige koncerter i Kulturkøkkenet i samarbejde med Odder Bibliotek. Arkivfoto
Der vil fortsat være Køkkenkoncerter i Kulturkøkkenet den sidste torsdag i måneden.

Odder: Biblioteket indgår samarbejde med Tine Mynster om de meget populære Køkkenkoncerter, der i et par år har fundet sted hver den sidste torsdag i måneden i Kulturkøkkenet i Vitapark.

Køkkenkoncerter er en sangskriver-scene i Odder, hvor man kan opleve helt nye sangskrivere, der måske for første gang står på scenen, eller øvede sangskrivere, der spiller helt nye eller ældre numre. Til Køkkenkoncerter er der mulighed for at købe mad og drikke som supplement til arrangementet.

Samarbejdet har oprindeligt været mellem Tine Mynster og Vitapark, der har haft succes med koncerterne i Kulturkøkkenet, og nu har biblioteket overtaget samarbejdet med Tine Mynster.

Annonce

Klar med septemberkoncert

Koncerterne vil stadig blive holdt i Kulturkøkkenet i Vitapark, for her er den optimale ramme for arrangementet.

En af bibliotekets kerneopgaver er at tilvejebringe værdifulde kulturelle oplevelser og aktiviteter. Bibliotekets rolle som kulturel aktør består bl.a. i at facilitere møder mellem mennesker omkring kulturen f.eks. indenfor områderne litteratur og musik. Biblioteket har desuden store kompetencer og årelang erfaring, når det handler om at planlægge, koordinere og administrere kulturelle begivenheder.

Køkkenkoncerterne finder sted i Kulturkøkkenet i Vitapark den sidste torsdag i måneden til september, oktober, november, januar, februar, marts og april. Næste gang er 26. september, hvor Thomas Lennert og Vankelmod spiller fra kl. 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce