Annonce
Østjylland

Bierne skal have det godt i Syddjurs

Bierne elsker blomster, og det skal der gro på brakmarker i Syddjurs. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Kommunen og biavlere vil sikre trængt dyr ved at tilså 10.000 kvadratmeter med bivenlige planter.

Syddjurs: Udvalget for Natur, Teknik og Miljø har besluttet, at Syddjurs skal være en bivenlig kommune, hvilket skal ske i samarbejde med Danmarks Biavlerforening. For at fremme bier og andre insekters adgang til føde og øge den lokale biodiversitet vil Syddjurs Kommune tilså mindst 10.000 kvadratmeter brakmark med insektvenlige planter, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Såvel vilde bier som honningbier er trængte mange steder i kulturlandskabet. I visse perioder af året er det svært for bierne at finde føde. Fødemanglen er kritisk, da den gør bierne mere modtagelige og sårbare overfor sygdomme og pesticider, tilføjes det. Biavlerforeningen har iværksat en certificeringsordning for de danske kommuner, der har til formål at skabe bedre levebetingelser for insekter - herunder bier, og det gælder altså tilsåning af de 10.000 kvadratmeter. Da udsåningen kræver jordbehandling, vil tilsåningen ikke ske på naturarealer. Den vil foregå på områder uden for Nationalpark Mols Bjerge. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce