Annonce
Østjylland

Biffen klar med forpremiere på dansk gidseldrama

Hovedpersonen i filmen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, spillet af lokale Esben Smed, th, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Foto: Martin Dam Kristensen
Der er forpremiere på "Ser du månen, Daniel" i Biffen 19. august kl. 18. Der er tale om en filmatisering af Puk Damsgårds bestseller om den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos Islamisk Stat i Syrien.

Odder: - Vi ønsker skabe et stærkt fællesskab blandt vores medlemmer af biografforeningen samt at give dem noget for pengene, så derfor holder vi en særlig forpremiere på den danske storfilm, "Ser du månen, Daniel" 19. august kl. 18. Medlemmerne af Biografforeningen kan komme ind til halv pris, fortæller biografleder i Biffen, Tomas B. F. Nørfelt i en pressemeddelelse.

Aftenen indledes med et kort oplæg om Biffen netop nu, hvor ledelsen i Biffen vil fortælle medlemmerne om kommende aktiviteter og film. Næste medlemsarrangement vil også blive annonceret.

Annonce

Scener optaget i Odder

I "Ser du månen, Daniel" fortælles den sindsoprivende historie om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Publikum kan se frem til et højspændt og følelsesladet gidsel- og familiedrama.

"Ser du månen, Daniel" har en stor tilknytning til Odder, Aarhus og Østjylland. Filmens hovedrolleindehavere Esben Smed og Jens Jørn Spottag kommer fra Odder. Der er optaget scener i Odder til filmen. Esben Smed bor i Aarhus - og også den virkelige Daniel Rye bor i Aarhus. Desuden er Deluca Film, som holder til i Filmby Aarhus, co-producer på filmen.

Det er Niels Arden Oplev, der har instrueret filmen. Manuskriptet er skrevet af Anders Thomas Jensen. På rollelisten finder man også navne som Anders W. Berthelsen, Sofie Torp og Sara Hjort.

Odder Kommune ved borgmester Uffe Jensen har tilbudt en signeret bog, der udloddes blandt Biffens gæster til forpremieren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hvor kan borgerne få indflydelse på Kongelunden?

Med Aarhus Kommunes accept af en generøs donation fra Henrik Lind Invest og Salling Fondene har den forud for en borgerinddragelsesproces stoppet diskussionerne om, hvorvidt Stadion og Væddeløbsbanen fortsat skal have de nuværende placeringer. Det skal de. Punktum. Stor tak til velhavere og fonde, som gerne vil gøre noget godt for Aarhus. Det er især virksomhederne AGF-fodbold og Væddeløbsbanen, glade for – og det er borgerne i Aarhus også. Driften af de to store arealer og bygninger skal hænge sammen: Det skal der også styr på, som Henrik Lind understregede i mandags. Gad vide, hvordan det påvirker resten af projektet? Hvad er der så tilbage for den almindelige borger i Aarhus at blive borgerinddraget om? Og hvordan? Vi peger på følgende: Trafik og parkering: Lad os tænke langsigtet og klimastrategisk. • Lad være med at udvide vejnet og parkeringskapacitet: Vi ved, at antallet af biler øges, og lynhurtigt er vi lige vidt. Luft- og støjforureningen øges også. • Lav shuttlebus-transport. Forbedr den offentlige bustrafik. Lav gode cykelparkeringsforhold. Bynaturen: Lad os passe på den og være varsom med byfortætning. • Vi skal passe meget på, at området ikke bliver en stor forretning for event- og naturunderholdning, hvor tilrettelagte oplevelser er blevet tegnet og fortalt i stykker. • Vi har brug for det ufriserede landskab med mere eller mindre fremkommelige stier, hvor vi kan finde ro – tæt på byen. Kort vej til grønne områder har stor betydning for sundheden. • Borgmesteren har lovet at undgå boligbyggeri, men boligbyggeri er bare én måde at byfortætte på: Det gør man også ved at lave parkeringshuse, bygge hoteller, erhverv m.m. Vi skal nøje overveje placering og omfang af den form for byfortætning, og om vi ønsker den? Idræt og kultur: Lad os få det til at hænge godt sammen med bynaturen. • Det er et puslespil at få plads til alle nuværende sportsaktører, og vi håber, at der vil blive taget hensyn til naboerne og de grønne områder. Ikke alt bynatur og ikke alle idrætsgrene har rige onkler – vi håber, at når det regner på præsten, kommer det også til at dryppe på degnen, så vi får en helhedsløsning for området. • Vi foreslår, at klimatemaet skal være en underliggende tråd i udviklingen af området. Herunder at der for fondsmidler bygges et Klimacentrum; et oplevelses- og formidlingsmuseum, som vil være relevant for brede borgergrupper. Borgerinddragelse: Hvordan kan den foregå? • Vi foreslår, at der bl.a. etableres et borgerpanel. Blandt en gruppe borgere fra hele byen, som har meldt sig til at deltage, udtrækkes en større gruppe ved lodtrækning under hensyntagen til køn, alder m.m. Panelet holder møder, styres af en moderator og får hjælp fra et sekretariat, som skriver, finder fagpersoner og materiale. Alle borgere kan følge med i arbejdet og har adgang til referater, materiale m.m. på kommunens hjemmeside og inviteres til et offentligt borgermøde. Konklusionen videregives til byrådet som en del af et beslutningsgrundlag.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Annonce