x
Annonce
Aarhus

BIG afslører navn på nyt Aarhus-byggeri

Snart kan du bo i AARhus i Aarhus. Nyt Bjarke Ingels-byggeri med lejligheder og badehuse er nemlig døbt AARhus. Interesserede kan blive skrevet op til boligerne.

»Jeg bor i Aarhus.«

Annonce

»Hvor i Aarhus?«

»I AARhus.«

Sådan kan replikskiftet lyde, når det stor dobbelt-A-formede hus på Aarhus Ø står færdigt og de første beboere er flyttet ind om en tre års tid.

Huset, der er tegnet af Bjarke Ingelses og BIG, har allerede nu fået sit navn: AARhus.

»Det er måske lidt flabet at vælge det navn, men vi synes det passer fint, fordi ejendommen og hele planen for øen med havnebadet er inspiret af Aarhus DNA. Af karréerne på Frederiksbjerg, tårnbebyggelserne og de små gadeforløb og pladser i Latinerkvarteret,« siger Rune Kilden, der er med i konsortiet, der laver planerne for hele området og som skal bygge AARhus.

»Navnet er også en hyldest til byen. København bruger sin internationale kode - CPH - meget. Og New York bruges sin - NYC. Aarhus internationale kode er AAR, vi har bare aldrig rigtigt brugt den. Det gør vi nu med AARhus. Vi giver bolden op,« fortsætter han.

AARhus med 250 lejligheder og med 60 små badehuse har netop fået sin egen hjemmeside, hvor interesserede kan blive skrevet op til boliger og badehuse. Den hedder selvfølgelig: aarhusiaarhus.dk

»Vi vil gerne have, at badehusene kommer til at indgå som en del af mangfoldigheden langs Havnebadet, bystranden, restauranterne og teateret på Ø4. Det vil være sjovt, hvis de små huse på omkring 20 kvadratmeter, kan blive en del af kludetæppet. I et er der måske cykelværkstd om sommeren, et andet sælger syltetøj og i et tredje kan man få massage. Derfor skal folk, der vi købe et badehus, sende en ansøgning, hvor de beskriver, hvad de vil bruge det til. Vi sælger hellere til en god idé end til højeste pris,« siger Rune Kilden.

Lejlighederne i AARhus bliver for en dels vedkommende sat til salg helt rå, så køber selv kan sætte sit præg på alt fra køkkenindretning til rumfordeling.

»Vi tænker, at når folk er forskellige, hvorfor skulle lejlighederne så være ens. Vi regner med at sælge 10-15 af lejlighederne på den måde. I de øvrige lejligheder tænker vi i, at de skal kunne ændres i takt med, at folks behov ændres. Når børnene flytter hjemmefra for eksempel, så skal børneværelserne enkelt kunne blive en del af stuen,« siger Rune Kilden.

Han håber, at arbejdet med at bygge AARhus kan gå i gang allerede til efteråret. Derefter venter en byggeperiode på et par år.

I sammenhæng med AARhus skal samme konsortium også opføre fem-seks caféer og restauranter og et teater, ligesom det står for at lave havnebadet.

Havnebad, restauranter og teater forventes at stå færdig i sommeren 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Annonce