Annonce
Østjylland

Bil-ejere ved Toldbodgade: Hold øje med vandstanden

Der meldes om forhøjet vandstand i Randers Havn tirsdag aften ved spisetid. Både beredskab, politi og havnen holder øje med det. Arkivfoto: Scanpix

Tirsdag aften ved spisetid meldes der om forhøjet vandstand ved Randers Havn, og derfor vil det nok være en god idé at tjekke om bilen er parkeret uden for farezonen.

Randers: På grund af den stærke vind tirsdag blev vandet presset ud i Østersøen, men det kommer ind igen ved aftenstid i Randers, så hold lige et vågent øje med det, lyder det fra både beredskab, politi og havnen.

- Jeg vil da foreslå, at man lige tjekker om vandet begynder at stige, hvis man har sin bil holdende i Toldbodgade-området. I bedste bedste fald kan det være, at man ellers skal have gummistøvlerne på, når man skal ud at køre, og i værste fald kan vandet løbe ind i bilen, lyder det fra havneassistent Per Møller, Randers Havn.

Han har vagten og holder øje med vejrmeldinger og Danmarks Meteorologiske Instituts prognoser for forhøjet vandstand.

- Da jeg tjekkede mandag var der varslinger om en forhøjet vandstand på 1.20 til 1.25 meter over normal vandstand, men det er i dag nedjusteret til 1.12 meter. Og det er ved 1.20, at jeg tager ned på havnekontoret for at kunne gribe ind, siger Per Møller.

Her skal han tjekke havnens eget udstyr som ting og både, der kan blive berørt, men også de andre skibes trosser, der kan være for stramme, skal efterses, og skibenes besætninger kontaktes, hvis der skal gøre noget.

Annonce

Biler er fanget af vandet før

Ved 1.30 meter over normal vandstand går beredskabets sikkerhedsforanstaltninger med skodder, der køres op ved Toldbodgade, i sving.

- Men der kan godt komme oversvømmelser ved lavere vandstand end det. Det sker fordi der er tilbageløb i kloakkerne af overfladevand, og derfor kan ens bil i Toldbodgade-området hurtigt komme i farezonen. Sker der betydelig oversvømmelse spærrer vi i øvrigt også af, så hvis det var min bil, der holdt i området, ville jeg nok lige tjekke forholdene, for at være på den sikre side, siger Per Møller.

Det er sket adskillige gange før, at biler er blevet fanget ved parkeringspladser langs Toldbodgade, når vandet er løbet løbsk.

Beredskab og politi

Beredskab og Sikkerhed Randers, er også med på at tjekke vandstanden.

- Vi er beredt på det, og bliver varskoet allerede ved 0,95 meter over normal vandstand. Og ved 1.30 går hele sikkerhedssystemet i gang ved havnen, siger beredskabsinspektør Niels Henrik Nielsen, Beredskab og Sikkerhed Randers.

Også hos Østjyllands Politi holdes der også et vågent øje med vandstanden i Randers.

- Vi har jo fået en varsling om forhøjet vandstand, og det er vi opmærksomme på. Men så længe der ikke er tale om andet end varsling, så venter vi og ser, lyder det fra vagtchef, politikommissær Lars Bisgaard, Østjyllands Politi.

Da DMI's hjemmeside blev tjekket klokken 14.20 var prognosen steget til 1.16 meter klokken 18.30 tirsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce