Annonce
Aarhus

Bil smadret efter vild kapkørsel på Aarhus Ø: Øjenvidner så biler, der fløj over vejbumpene, inden den ene kørte galt

I forbindelse med en kapkørsel på Aarhus Ø forulykkede den ene bil. Foto: Michael Harbo
Dødskørslen fortætter på Aarhus Ø. Sent fredag aften endte to bilisters kørsel om kap på Dagmar Petersens Gade med, at den ene bil forulykkede og endte i et hegn og en bunke byggematerialer.

AARHUS: Århus Stiftstidende har den seneste uges tid sat fokus på problemer med uro og dødskørsel fra an lille gruppe gæster på Aarhus Ø. Flere beboere fra området har forklaret, at gruppen terroriserer området omkring især parkeringspladsen ved Aarhus Sejlsports klublokaler.

Beboerne berettede om, at det ved flere lejligheder har været snublende tæt på at gå galt - blandt andet måtte et par drenge springe for livet, da en bil kom kørende i rasende fart mod dem - uden at vise tegn på at sætte farten ned, mens en anden beboer observerede en lille pige, der var tæt på at blive ramt af en bil på parkeringspladsen ved området ved Aarhus Sejlsport.

Og der er bare to blandt mange episoder i bydelen på havnen.

Annonce

Fredag aften oplevede beboere på Aarhus Ø så endnu en episode med biler i voldsom fart. Denne gang var der tale om direkte kapkørsel mellem to biler på Dagmar Petersens Gade.

Frem og tilbage i rasende fart

Torben Steiniche, der bor på Aarhus Ø, så de to biler køre med voldsom fart i retning ind mod Aarhus. Bilerne kørte på hver sin side af midterstriberne - den ene altså i den forkerte vognbane.

- De kørte ved siden af hinanden og dækkede hele vejfladen. Det gik meget, meget stærkt - de hoppede nærmest over vejbumpene, fortæller Torben Steiniche, der kun stod et par meter fra bilerne, da de kom bragende forbi på Dagmar Petersens Gade.


15-20 meter længere henne ad vejen mister den ene herredømmet over bilen, hvorefter bilen brager ind i et hegn og noget byggemateriale, der står på fortovet. Der kunne jo godt have gået en person der

Torben Steiniche, beboer på Aarhus Ø


Nede for enden af vejen vendte bilerne.

- Og så tog de turen i den anden retning - ned mod der, hvor jeg stod. 15-20 meter længere henne ad vejen mistede den ene herredømmet over bilen, hvorefter bilen bragede ind i et hegn og noget byggemateriale, der står på fortovet. Der kunne jo godt have gået en person der, siger Torben Steiniche.

Uheldet skete i krydset Dagmar Petersens Gade/Esther Aggebos Gade, hvor planen tilsyneladende var at køre rundt i svinget og ned til parkeringspladsen ved Aarhus Sejlsports klublokaler, hvor uromagerne ofte samles.

Østjyllands Politi sendte et par patruljer til Aarhus Ø efter uheldet. Privatfoto

Ved sammenstødet fik bilen store skader – det samme gjorde de byggematerialer og det hegn, der er opført foran ejendommen på hjørnet, hvor det gik galt.

Allerede natten til lørdag blev bilen hentet.

Annonce

Stak føreren af?

Århus Stiftstidende har talt med flere beboere på Aarhus Ø, der fortæller, at personen - der kørte den forulykkede bil - valgte at forsvinde, inden politiets patruljer nåede frem. Ligeledes har flere personer forklaret, at politiets patruljer blev forstyrret i deres arbejde på stedet af gruppen af uromagere.

Østjyllands Politis døgnrapport omtaler ikke kapkørslen og uheldet på Aarhus Ø, og da Århus Stiftstidende talte med vagtchefen for at høre politiets version af episoden, var politiets it-system nede. Trods en lang række efterfølgende opkald lørdag eftermiddag lykkedes det ikke igen at komme i kontakt med Østjyllands Politi.

Flere beboere på Aarhus Ø har forklaret, at der i et par dage var mere ro i området. Fredagens vanvidskørsel vidner dog om, at uroen tilsyneladende ulmer lige under overfladen og flere - beboere som Århus Stiftstidende har talt med - frygter, at det varme sommervejr igen for alvor vil tiltrække uromagerne og i værste fald, at dødskørslen ender med at koste menneskeliv.

Torben Steiniche så gerne, at parkeringspladsen, hvor uromagerne mødes, blev spærret af om aftenen.

- Uroen og dødskørslen foregår typisk mellem 22 og 02. På det tidspunkt er der altså ingen der har brug for at parkere i det område. Hvis vi kan forhindre de der muskelbiler i at kommet tæt på vandet - og steder hvor de kan samles - så er problemet løst.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Debat

Dansk Erhverv er klar: Lad os sammen gå nye og grønne veje

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce