Annonce
Aarhus

Bilbrande fortsætter i Aarhus V: Mand løb fra væk fra haveforening

Arkivfoto: Michael Bager
Bilbrandene i Aarhus Vest fortsætter efter de i påsken kulminerede. Onsdag blev en bil brændt af ved Haveforeningen Charlottehøj og natten til fredag var den gal på Fuglsangs Allé.

AARHUS: Påsken var præget af bilbrande i det vestlige Aarhus. Ingen gerningsmænd er pågrebet, og onsdag blev en sølvgrå Opel stationcar på en parkeringsplads ved Haveforeningen Charlottehøj sat i brand.

Det skete på Højbyvej, hvor brandvæsenet trådte til klokken 20.52. En person blev set løbe væk fra stedet videre mod Fuglsangs Allé. Da politiet nåede frem, fandt de en grøn benzindunk tæt på bilen, og politiet efterlyser nu personen.

Netop på Fuglsangs Allé udbrændte en Tesla klokken 01.14 natten til fredag. Her er der også mistanke om, at branden var påsat. Mens Teslaen blev totalskadet, fik de to biler, der var parkeret ved siden af også brandskader.

- Vi har fortsat skærpet fokus på episoderne, siger Janni Lundager, kommunikationsrådgiver, Østjyllands Politi.

Annonce

Mand efterlyses

Den flygtende mand fra onsdagens bilbrand i Charlottehøj beskrives som: • 30-35 år • Ca. 175-185 cm høj • Brun i huden • Sort hår • Havde muligvis fuldskæg og håret sat op i en knold i nakken • Iført sort hættetrøje og sorte joggingbukser • Havde formentlig en grøn benzindunk Østjyllands Politi hører meget gerne fra eventuelle vidner, eller folk der har en formodning om, hvem gerningsmanden kan være. Oplysninger kan gives via telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce