Annonce
Aarhus

Bilbrande fortsætter i Aarhus V: Mand løb fra væk fra haveforening

Arkivfoto: Michael Bager
Bilbrandene i Aarhus Vest fortsætter efter de i påsken kulminerede. Onsdag blev en bil brændt af ved Haveforeningen Charlottehøj og natten til fredag var den gal på Fuglsangs Allé.

AARHUS: Påsken var præget af bilbrande i det vestlige Aarhus. Ingen gerningsmænd er pågrebet, og onsdag blev en sølvgrå Opel stationcar på en parkeringsplads ved Haveforeningen Charlottehøj sat i brand.

Det skete på Højbyvej, hvor brandvæsenet trådte til klokken 20.52. En person blev set løbe væk fra stedet videre mod Fuglsangs Allé. Da politiet nåede frem, fandt de en grøn benzindunk tæt på bilen, og politiet efterlyser nu personen.

Netop på Fuglsangs Allé udbrændte en Tesla klokken 01.14 natten til fredag. Her er der også mistanke om, at branden var påsat. Mens Teslaen blev totalskadet, fik de to biler, der var parkeret ved siden af også brandskader.

- Vi har fortsat skærpet fokus på episoderne, siger Janni Lundager, kommunikationsrådgiver, Østjyllands Politi.

Annonce

Mand efterlyses

Den flygtende mand fra onsdagens bilbrand i Charlottehøj beskrives som: • 30-35 år • Ca. 175-185 cm høj • Brun i huden • Sort hår • Havde muligvis fuldskæg og håret sat op i en knold i nakken • Iført sort hættetrøje og sorte joggingbukser • Havde formentlig en grøn benzindunk Østjyllands Politi hører meget gerne fra eventuelle vidner, eller folk der har en formodning om, hvem gerningsmanden kan være. Oplysninger kan gives via telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce