Annonce
Aarhus

Bilbrande fortsætter: Tre biler opslugt af flammer i Brabrand

Aarhus er igen ramt af talrige bilbrande. Seneste episode var natten til mandag på Annettevej i Brabrand. Foto: Christian Dahlerup
Politiet vil gerne i kontakt med eventuelle vidner, der har set noget i forbindelse med en ny bilbrand i Aarhus.

BRABRAND: Det hører efterhånden til sjældenheder, hvis der ikke har været en bilbrand et eller andet sted i Aarhus i løbet af natten. Således har der siden natten til søndag 25. august været bilbrande i Tilst, i Trige og to gange i både Herredsvang og Brabrand.

Den seneste af slagsen skete natten til mandag, hvor politi og brandvæsen blev kaldt til Annettevej i Brabrand, hvor en bil var i brand.

Da Østjyllands Brandvæsen og politi nåede frem til stedet, havde ilden allerede spredt til yderligere to biler.

Ifølge vagtchefen hos Østjyllands Brandvæsen er mindst to, men formentlig alle tre biler totalt skadede efter at ilden er slukket.

Kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Janni Lundager fortæller, at de foreløbige undersøgelser ikke har kunnet fastslå årsagen til branden.

- Men vi kan ikke udelukke, at den er påsat, siger hun.

Bilerne skal mandag hentes ind til nærmere undersøgelser, der måske kan fastslå brandårsagen.

Østjyllands Politi opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce