Annonce
Aarhus

Bilbrande fortsætter: Tre biler opslugt af flammer i Brabrand

Aarhus er igen ramt af talrige bilbrande. Seneste episode var natten til mandag på Annettevej i Brabrand. Foto: Christian Dahlerup
Politiet vil gerne i kontakt med eventuelle vidner, der har set noget i forbindelse med en ny bilbrand i Aarhus.

BRABRAND: Det hører efterhånden til sjældenheder, hvis der ikke har været en bilbrand et eller andet sted i Aarhus i løbet af natten. Således har der siden natten til søndag 25. august været bilbrande i Tilst, i Trige og to gange i både Herredsvang og Brabrand.

Den seneste af slagsen skete natten til mandag, hvor politi og brandvæsen blev kaldt til Annettevej i Brabrand, hvor en bil var i brand.

Da Østjyllands Brandvæsen og politi nåede frem til stedet, havde ilden allerede spredt til yderligere to biler.

Ifølge vagtchefen hos Østjyllands Brandvæsen er mindst to, men formentlig alle tre biler totalt skadede efter at ilden er slukket.

Kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Janni Lundager fortæller, at de foreløbige undersøgelser ikke har kunnet fastslå årsagen til branden.

- Men vi kan ikke udelukke, at den er påsat, siger hun.

Bilerne skal mandag hentes ind til nærmere undersøgelser, der måske kan fastslå brandårsagen.

Østjyllands Politi opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce