Annonce
Aarhus

Bilentusiaster skabte kaos i midtbyen: Nu planlægger de hemmelig aktion

Lørdag 13 februar måtte Østjyllands Politi spærre en del af Aarhus midtby af, efter at en række bilentusiaster valgte at køre ind i midtbyen som afslutning på en demonstration. Arkivfoto: Henrik Ask
Ifølge et opslag på Cars & Coffee Aarhus' Facebook-side er der en planlægning af et større, men indtil videre hemmeligt arrangement som erstatning for en aflyst demonstration på lørdag. Formanden, der er forfatter til opslaget, afviser dog, at der er planer om et større arrangement.

AARHUS: En stor bildemonstration gennem Aarhus' gader endte lørdag i kaotiske tilstande, da deltagerne, der betegner sig selv som bilentusiaster, valgte at køre ind til Aarhus Midtby efter at demonstrationen ellers var sluttet. Trafikken stod på et tidspunkt nærmest stille, og Østjyllands Politi måtte efterfølgende spærre en del af midtbyen af for at løse problemerne.

En gruppe af bilentusiaster, der kalder sig Cars & Coffee Aarhus, stod bag demonstrationen og havde i første omgang varslet en ny bildemonstration gennem Aarhus lørdag 20. februar.

Tirsdag eftermiddag valgte arrangørerne dog at aflyse demonstrationen, selvom den var anmeldt til Østjyllands Politi.

Annonce

Århus Stiftstidende erfarer imidlertid, at Cars & Coffee Aarhus lige nu arbejder for at stable en ny og endnu hemmelig aktion på benene. Der er tale om en aktion, der tilsyneladende skal foregå lørdag aften et sted i Aarhus.

Cars & Coffee arbejder blandt andet på at samle, hvad de selv kalder en "helveds masse bilentusiaster, masser af biler, tændt katastrofeblink og masser af dythorn".

19.30 går løjerne i gang

Ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger, er det arrangørernes plan, at gruppen af bilentusiaster lørdag aften skal holde klar i kort afstand til Aarhus, hvor de vil modtage en meddelelse om, hvad aktionen går ud på.

Lørdag 19.30 "går løjerne i gang på den pågældende lokation," lover Cars & Coffee.

Hos Østjyllands Politi er man opmærksom på det indtil videre hemmelige arrangement.

- Det er kommet os for øre, oplyser vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi Kristian Juliussen.

Han forklarer, at Østjyllands Politi er i gang med at undersøge, hvor meget der ligger nærmere i det, og hvilket omfang arrangementet har.

- Og så laver vi en plan ud fra, hvad de undersøgelser viser, som så munder ud i en plan for, hvor mange mand vi vil have på gaden på lørdag, forklarer Kristian Juliussen.

Arrangørerne af en aflyst bildemonstration arbejder på at stable et endnu hemmeligt arrangement på benene - eller gør de? Arkivfoto: Henrik Ask

Han oplyser, at der var anmeldt en demonstration lørdag, men at ruten endnu ikke var fastlagt, da Cars & Coffee Aarhus valgte at aflyse den. Østjyllands Politi skal derfor lige have opklaret om, det endnu hemmelige arrangement kun er til for at "drille" politiet.

Vurderer Østjyllands Politi, at det endnu hemmelige arrangement bliver gennemført, vil politiet være til stede i byen.

Annonce

Demonstration giver øgede beføjelser

En demonstration giver nogle øgede beføjelser for deltagerne, som de ikke er beskyttet af, når der ikke er tale om en demonstration.

- Så er der nogle krav til arrangementer og forsamlinger i forbindelse med corona-restriktionerne. Er der tale om et arrangement, så må de højest være fem personer, siger vicepolitiinspektøren.

Selvom Århus Stiftstidende er i besiddelse af formand for Cars & Coffee Aarhus Mads Evers-Jensens opfordring til gruppens medlemmer om at være klar til på lørdag, benægter han, at han er i gang med at planlægge en aktion på lørdag.

Mads Evers-Jensen fortæller, at den planlagte demonstration blev aflyst, fordi politiets godkendelse først dukkede op torsdag.

Hvad har I så af planer for lørdag?

- Jamen ikke rigtig nogen. Vi overvejer at afholde demonstrationen alligevel, efter at vi har fået svar for 20 minutter siden (torsdag kl. 14.40, red.)

Jeg har nogle indikationer på, at I overvejer at lave en eller anden form for aktion. Kender du noget til det?

- Nej, det er ikke lige noget, jeg kender til.

Det er ellers dig, der har foreslået det på jeres Facebook-side.

- Nå? Det er ikke lige noget, jeg kender til. Vi har snakket om at mødes og stikke hovederne sammen.

Og det handler ikke om at arrangere en større begivenhed, hvor I skal køre igennem byen?

- Nej, vi har tænkt os at mødes nogle kammerater - os biltosser, som folk nu kalder os.

Annonce

Helvedes masse biltosser?

Så det, at der ligger en opfordring til at mødes på lørdag i Aarhus til en begivenhed, der endnu er hemmelig, har ikke noget på sig?

- Nej, det tror jeg ikke. Vi har tænkt os at samles nogle stykker. Om det så blive 10 eller 30 mennesker...

Og ikke en helvedes masse bilentusiaster, som der står i opslaget?

- Det kunne jo også godt være, griner Mads Evers-Jensen, der samtidig fortæller, at det da godt kan være, at det ender med, at den aflyste demonstration bliver afholdt alligevel.

- Hvis vi kan nå at skynde folk sammen. Ellers har vi tænkt os at mødes nogle stykker på en parkeringsplads og sparke noget dæk.

Cars & Coffee

Cars & Coffee har blandt andet gennem to nylige bildemonstrationer forsøgt at gøre opmærksom på sin eksistens og medlemmernes ønsker.

Gruppen efterspørger ifølge den selv ikke særlig meget. Der er hverken tale om klubhus eller anden bebyggelse. De vil bare gerne have et stort asfaltareal, hvor de kan få lov at mødes uden at blive smidt væk.

- Det skal overhovedet ikke være fint og fancy, vi vil bare gerne have et sted, hvor vi kan mødes med vores biler, hvor vi kan være i fred og ikke bliver smidt væk hele tiden, har Mads Evers-Jensen udtalt til Århus Stiftstidende ved en tidligere lejlighed.

Overtrædelser af færdselsreglerne udløste i forbindelse med lørdagens demonstration hele 75 sigtelser fra Østjyllands Politi. Blandt overtrædelserne var kørsel over for rødt lys, overskridelser af hastighedsgrænsen, blokering af lyskryds, unødig brug af horn og manglende agtpågivenhed.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3-4000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter tredje sejr i træk: - Det var absolut sidste udkald for os at vi kom i gang

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Alarm 112

Spritny Volvo komplet udbrændt: - Så voldsom en brand bryder jo ikke bare ud af sig selv

AGF

Med fart skal land bygges: Mustapha Bundu gør AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Ung bilist uden kørekort standset for fjerde gang i år: Nu er hans bil beslaglagt

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Debat

Vi skal ikke presse familierne ind i et planøkonomisk regneark: Lad os give børn og forældre det frie valg mellem privatskole og folkeskole

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Kvinde sigtet for vold mod 9-årig dreng: Hev fat i hans hår og arm, fordi han råbte ind i en udluftningskanal

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

AGF

Tre på stribe: AGF nærmer sig top seks efter sejr over Sønderjyske

Byudvikling For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Alarm 112

Hjort skudt med bedøvelsespil i dyrehaven: Politiet søger vidner

Annonce