Annoncørbetalt indhold

Bilguide: Dette skal du være opmærksom på vedrørende partikelfilter

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Har du lige fået ny bil, eller overvejer du at erhverve dig en bil, er det en god idé at vide lidt om din bils partikelfilter. Mange bilejere ved ikke, hvad et partikelfilter er, men det er trods alt meget vigtigt at vide. I dag er partikelfilter obligatorisk i dieselbiler, så hvis du har en dieselbil, er dette relevant for dig.

Annonce


Hvad er et partikelfilter?

Et partikelfilter er til for at mindske udledningen af skadelige partikler, når du kører bil. Sod og kvælstoffer kan være skadelige for miljøet og mennesker, og det er derfor, at filteret nu er blevet obligatorisk. Rent praktisk er partikelfilteret et aflangt rør med et filter i. Filteret tilsætter såkaldt eolys til dit brændstof, der medvirker til at mindske udledningen af skadelige stoffer.


Køber du en ældre dieselbil, er det en god idé at tjekke, om den har partikelfilter. En eftermontering af partikelfilter kan nemlig være ret omkostningstung.


Hvordan ved jeg, at jeg skal skifte eller rense mit partikelfilter?

Når du køber en bil, kan du altid læse om bilens partikelfilter i bilens håndbog. Her vil der som regel stå et vist antal kilometer, bilen skal køre, før den har brug for at blive renset eller skiftet.


Hvordan ved jeg, at mit partikelfilter skal renses?

Det er forholdsvis enkelt at vide, hvornår du skal reagere i forhold til dit partikelfilter. I nyere biler vil der være en DPF-lampe, der lyser, såfremt dit filter er tilstoppet. Har du en ældre bil, er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at bilen muligvis ikke er udstyret med en DPF-lampe. Hvis dette er tilfældet, er det en god idé at, du forhører dig ved dit lokale værksted.


Kan jeg selv rense mit partikelfilter?

Rensning af partikelfilter kan godt foretages selv. Du kan købe specielle kemi blandinger, der kan fjerne sod og aske fra dit partikelfilter. Der kan dog være forskel på kvaliteten af væsker, så det er en god idé, at du holder øje med din DPF-lampe i den følgende tid.


Alternativt kan du få en professionel til at rense dit filter. Her vil dit filter typisk få en mere gennemgående rensning, så du er sikker på, at det efterfølgende er klar til at køre mange kilometer.


Kan jeg selv skifte mit partikelfilter?

Du ved, at du skal have skiftet dit filter, hvis rengøringen ikke rækker langt. Det er muligt at skifte filteret selv, men det kræver noget mekanisk kunnen. Desuden kræver det også, at du køber filteret selv, og har tilstrækkeligt med reservedele. Kan du ikke selv overskue at skifte dit partikelfilter, er den bedste løsning af kontakte en professionel mekaniker.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.