Annonce
Østjylland

Bilist fik bøde ved dødsulykke: Anklager utilfreds med dommen

Anklager Iben Holm vil ikke afvise, at der kan komme en anke fra anklagemyndigheden efter mandagens dom, hvor en 28-årig kvinde fik en bøde på 1500 kroner efter sidste år at have ramt en cykelrytter, der senere døde af sine kvæstelser. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Anklageren i sagen om en ung cykelrytters død i Odder sidste år mener ikke, at rettens afgørelse er korrekt.

Aarhus: Anklager Iben Holm fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi er utilfreds med den afgørelse, som retten mandag nåede frem til i sagen om den unge cykelrytter Andreas Byskov Sarbos død.

Det fortæller hun til avisen.

Den 28-årige kvinde, som ifølge anklageskriftet var tiltalt for uagtsomt manddrab og for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, blev frikendt for begge dele og blev i stedet idømt en bøde på 1.500 kroner for at have undladt at følge skiltenes anvisninger.

- Selvfølgelig er jeg ikke tilfreds. Jeg mener ikke, at det er i tråd med, hvad man ellers gør i den slags sager, siger Iben Holm.

Anklageren havde på forhånd nedlagt påstand om to måneders fængsel og en frakendelse af førerretten, men det efterkom retten altså ikke.

Annonce

Tiltaltes forklaring vejede tungt

Retten vurderede ikke, at kvindens grad af uagtsomhed var stor nok til, at ulykken kunne kategoriseres som uagtsomt manddrab.

Den tiltalte kvinde erkendte i retten, at hun havde overset et venstresving forbudt-skilt, men hun mente ikke, at hun havde gjort sig skyldig i andet.

Det skyldtes blandt andet, at de posterede vagter i krydset mellem Ballevej og Drammelstrupvej ifølge kvinden ikke havde gjort noget som helst for at standse hende, da hun svingede til venstre og på den måde kom til at køre imod ensretningen.

Denne forklaring lagde retten altså større vægt på end forklaringen fra den ene af de to vagter, som mente at kvinden havde gasset op og havde skåret venstresvinget for at kunne komme forbi ham, selvom han spærrede hendes vejbane.

Anklagemyndigheden skal nu afgøre, om dommen skal ankes.

- Vi kommer nok i hvert fald til at forelægge den for statsadvokaten. Det ville slet ikke være overraskende, siger Iben Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce