x
Annonce
112

Bilist måtte ringe efter lift: Hasarderede overhalinger afslørede sager i stribevis og så røg kørekortet

Manden havde kørt for stærkt og havde overhalet højre om, da en motorcykelbetjent stoppede ham. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

AARHUS: En 30-årig mand var onsdag nødt til at ringe til en bekendt for at kunne komme hjem fra et møde med politiet på Randersvej i det nordlige Aarhus.

Manden var blevet stoppet i sin bil, efter at en motorcykelbetjent fra Østjyllands Politi havde set manden køre hurtigt og overhale højre om flere gange. Det fik betjenten til at stoppe den 30-årige og kigge lidt nærmere på hans tidligere bedrifter. Det viste sig, at han havde en lang række sager, som endnu ikke er blevet afgjort, for eksempel:

  • 2 x kørsel på baghjul på motorcykel
  • Overhaling højre om via cykelsti
  • Fremkørsel for rødt lys med færdselsuheld til følge
  • 219 kilometer i timen mod tilladt 110 på motorvej
  • 161 kilometer i timen mod tilladt 130 på motorvej
  • 135 kilometer i timen mod tilladt 80 på landevej
  • 120 kilometer i timen mod tilladt 90 på motortrafikvej

Tirsdagens hastighedsovertrædelse er stadig ved at blive beregnet, men ender sandsynligvis med at være på over de 60 procent, som udløser en betinget frakendelse af kørekortet.

Manden var stadig indehaver af et gyldigt kørekort, men på baggrund af de mange færdselssager, der havde hobet sig op, besluttede betjenten, at det skulle han ikke være længere. Førerretten blev inddraget på stedet, og manden måtte ringe til en ven for at få et lift hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce