Annonce
Østjylland

Bilist var selv skyld i kollision med letbanetog

Ulykken skete lige nord for Odder 5. marts i år. Foto: Søren E. Alwan
Havarikommissionen konkluderer, at ulykke skete, fordi bilist ikke overholdt sin vigepligt.

Odder: Den bilist, som i begyndelsen af marts blev ramt af et letbanetog, da han krydsende skinnerne ved en usikret overkørsel nord for Odder, var selv i skyld i påkørslen.

Det fastslår Havarikommissionens Jernbaneenhed i en netop offentliggjort rapport om ulykken.

Ulykken skete 5. marts i år klokken 12.08, da en 35-årige mand fra Odder skulle krydse skinnerne i sin varebil og i den forbindelse overså toget, som kom fra Odder. Det førte til en kollision, hvor bilen snurrede rundt om sig selv og endte på en mark - og at manden blev hårdt kvæstet.

Havarikommissionen skriver også i sin redegørelse, at den usikrede overkørsel på grusvejen var afmærket tydeligt bortset fra et par småfejl ved skiltningen.

Det konkluderes også, at føreren af varebilen ikke overholdt sin vigepligt. Det ses på optagelser fra togets frontkamera, hvoraf det fremgår, at han ikke sænkede farten, da han nærmede sig skinnerne.

Havarikommissionen skriver også, at letbaneføreren kunne se, at bilisten ikke kunne nå at stoppe, så han farebremsede toget, men en kollision kunne ikke undgås. Toget kørte 62 km/t, da det ramte bilen og stoppede først helt 90 meter efter påkørslen.

Efter de indledende undersøgelser har Havarikommissionen nu afsluttet efterforskningen, fordi man ikke mener, at yderligere undersøgelser vil afdække nye forhold af betydning for jernbanesikkerheden eller føre til anbefalinger af forbedringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce