Annonce
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Ødelagt lysregulering lukker vej i to uger

Alt gik i sort, da en bil smadrede ind i skabet med computeren, der styrer lyssignalerne. Foto: Henrik Lund
En lysregulering i Viby holder en længere pause på grund af et trafikuheld.

VIBY: Lysreguleringen i vejkrydset Skanderborgvej/Gunnar Clausens Vej er gået i sort og kommer til at være slukket i to uger. Det sker efter et trafikuheld, hvor en bil endte med at smadre skabet, der blandt andet indeholder en lille computer, der styrer de røde, grønne og gule lys i trafikfyrene.

Styreapparatet blev totalskadet i forbindelse med uheldet.

- Det er desværre ikke lige noget, som kan klares med reservedele, vi har på lager. Faktisk skal der bygges et helt ny styreapparatet, før lysreguleringen virker igen, fortæller Michael Blokgård, der er ITS fagkoordinator i Lys og Trafikledelse i Aarhus Kommune.

Så længe lysreguleringen er slukket, er Gunnar Clausens Vej lukket i krydset af hensyn til trafiksikkerheden. Det betyder, at bilister - der skal ad Gunnar Clausens Vej - skal ud på en mindre omkørsel. For bilister, der bare skal igennem krydset på deres vej til og fra Aarhus, får det ikke den store betydning, kun at hastighedsgrænsen af hensyn til sikkerheden er sat ned til 50 km/t gennem krydset med den slukkede lysregulering.

Annonce

Alternative ruter

Færdselsuheldet der smadrede skabet skete mandag formiddag, da en 18-årig mandlig bilist kørte ind i en bil ført af en 65-årig kvinde, der blev slået ud af kurs og efterfølgende kørte ind i signalboksen.

Ingen af parterne kom umiddelbart til skade, men den 18-årige blev sigtet for at køre over for rødt.

Skiltning vil guide til alternative ruter, indtil signalet fungerer igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce