Annonce
Aarhus

Biljagt gik ud over uskyldige: Mand stukket i ballen og påkørt i Åbyhøj

Arkivfoto: Micahel Bager

Politiet måtte mandag aften rykke talstærkt ud til en hændelse på Silkeborgvej, hvor flere personer kom til skade. Politiet har nu anholdt tre.

AARHUS: En uoverensstemmelse mellem en større gruppe personer endte mandag aften i trafikalt kaos på Silkeborgvej i Åbyhøj.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 18.44, og da ordensmagten nåede frem, blev betjentene blandt andet mødt af en 34-årig mand, der var blevet stukket i den ene balle med en kniv. Desuden var hans bil blevet påkørt af en anden bil.

Han er uden for livsfare, oplyser politiet.

Da den 34-åriges bil blev ramt, røg den over i en anden bil, hvor en 57-årig og en 64-årig mand sad. De pådrog sig skader på ryg og håndled ved sammenstødet. De to mænd har efter politiets overbevisning ikke noget med opgøret mellem den større gruppe personer at gøre.

Sent mandag aften kunne politiet melde ud, at man ud fra vidneudsagn og den foreløbige efterforskning har anholdt tre mænd. Det er politiets formodning, at der har været flere personer involveret i episoden, og derfor efterforskes overfaldet fortsat.

Annonce

Meget alvorligt

- Vi arbejder på højtryk for at danne os et overblik over, hvad der er sket, hvem der har været involveret, og om det eventuelt er banderelateret. Vi tager episoden meget alvorligt, særligt fordi den er sket midt på en offentlig vej, hvor nogle borgere helt uforvarende er kommet til skade, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup, der opfordrer borgerne til at hjælpe politiet.

- Vi har afhørt en del vidner i sagen allerede, men vi hører meget gerne fra borgere, der har set episoden eller måske optaget den på video. Har man oplysninger i sagen, vil vi opfordre til, at man straks ringer til os via 114, siger vicepolitiinspektøren.

Et vidne fortalte tidligere på aftenen til Ekstra Bladet, at det lignede en biljagt, da flere biler kørte særdeles hasarderet på Silkeborgvej, hvor bilisterne også tog cykelstien i brug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce