Annonce
112

Biljagt i Randers: Efterlyst mand forsøgte at undslippe politiet

En patrulje fra Østjyllands Politi måtte natten til onsdag sætte efter en 29-årig mandlig bilist, der nægtede at standse, da betjentene satte blink og sirene til i Assentoft.

Randers: Patruljen fik mistanke til manden, da han kørte rundt i en varebil uden nummerplade foran. Men da betjentene ville have ham til at køre ind til siden, trådte han i stedet på speederen og fortsatte i høj fart ind mod Randers.

Undervejs kørte den 29-årige mand tre gange over for rødt, blandt andet i krydset ved Randersbro og Tørvebryggen. På Jernbanevej kørte han imod færdselsretningen, og kort efter kørte han op over fortovet, inden han efter syv minutters eftersættelse standsede på Snerlevej ved Mariagervej i den nordlige del af byen.

Her stoppede jagten dog ikke, for den 29-årige fortsatte flugten til fods med en betjent i hælene.

Da han løb ind i en opgang, blev han imidlertid fanget, anholdt og sigtet for at ikke at efterkomme politiets ordrer.

Annonce

Masser af nye sigtelser

Det viste sig, at den 29-årige var efterlyst, idet han var udeblevet fra en fængselsstraf på 10 måneder for en række forskellige domme – herunder færdsel og berigelse. Men inden han blev kørt til afsoning, modtog han en ny, lang række sigtelser for sine forseelser. Blandt andet for narkokørsel, eftersom han virkede påvirket af stoffer ved anholdelsen.

I alt blev det til ni sigtelser for henholdsvis narkokørsel, kørsel uden førerret, kørsel over for rødt – tre gange, kørsel mod færdselsretningen, besiddelse af hash, besiddelse af ulovlige piller, tyveri af nummerplade (den, der sad bagpå), manglende forsikring på bilen samt for ikke at have efterkommet politiets anvisninger.

Med i bilen havde den 29-årige mand en 30-årig kvindelig passager, som ikke blev sigtet for noget og derfor frit kunne tage hjem efter anholdelsen af den 29-årige mand.

Selve biljagten og anholdelsen af den 29-årige mand skete med så meget tumult, at det blandt andre vækkede den private borger Brian Eriksen, som ellers havde ligget og sovet trygt i sin lejlighed på Snerlevej.

- Det var helt vildt, der var fire-fem politibiler på stedet, og jeg kunne høre, hvordan politifolkene talte om, hvor hasarderet bilisten havde kørt. Og pigen, der havde været med i bilen, græd højlydt og kunne ikke forklare, hvorfor han havde kørt så vildt, siger Brian Eriksen til Amtsavisen.

Anholdelsen af den 29-årige mand skete på Snerlevej ved tretiden natten til onsdag. Foto: Brian Eriksen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce