Annonce
Aarhus

Biljagt med 160 km/t i Aarhus V: Politihunde fandt en bilfuld vanvidsbilister på loft

En patuljevogn genkendte natten til onsdag føreren af en bil i Tilst. Han havde ingen kørekort, og så begyndte eftersættelsen. Foto: Kim Haugaard/Scanpix
Tre mand -blandt andet en chauffør uden kørekort - stak af fra politiet i Tilst. Biljagten nåede op på 160 km/t, inden de blev anholdt i Elsted.
Annonce

AARHUS: En gemen biljagt fra Tilst til Elsted med 160 km/t endte natten til onsdag med, at tre vanvidsbilister blev anholdt. De havde forsøgt at skjule sig på et loft, men blev snust op af politihunde.

Natten til onsdag klokken 02.27 holdt en patrulje for rødt lys i krydset Havkærvej/Viborgvej i Tilst, da betjentene bemærkede en bil, der svingede til venstre fra Holmstrupgårdsvej og ud på Viborgvej.

Den ene af betjentene genkendte straks føreren af bilen som værende en 20-årig mand, som ikke havde noget kørekort, lyder det i døgnrapporten fra Østjyllands Politi.

Patruljen satte derfor efter bilen for at få føreren til at standse, men han satte i stedet farten op på trods af, at patruljen aktiverede både horn og lygter. På vej ud af Viborgvej, hvor den tilladte hastighed er 70 km/t, nåede patruljebilens speedometer op på den anden side af 160 m/t, mens betjentene eftersatte bilen, der dog havde fået et godt forspring.

Annonce

Kørte fra patruljevogn

I krydset ved Tilst Vestervej foretog føreren af bilen en nødopbremsning og påkørte en kantsten, hvilket betød, at patruljebilen fik kontakt til bilen igen, hvorefter eftersættelsen fortsatte i høj fart ud af Tilst Vestervej. Da patruljen nåede til Tilst Østervej/Kastedvej mistede betjentene bilen af syne og måtte i første omgang opgive eftersættelsen.

Kort efter modtog politiet dog en anmeldelse fra en borger, der havde set den eftersatte bil blive parkeret på Elstedvej i Terp i det nordlige Aarhus, hvorefter flere personer, der virkede som om, de var helt oppe at køre, var gået fra stedet.

Der blev sendt flere patruljer til stedet – herunder en hundepatrulje, der kunne gå spor efter de forsvundne personer, fortæller politiet.

Kort tid efter blev tre mænd på 20, 28 og 29 fundet på et loft, hvor de havde gemt sig for politiet. De blev alle anholdt og kørt ind til politigården i Aarhus. I forbindelse med anholdelsen blev den 28-årige mand fundet i besiddelse af en ulovlig foldekniv, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven.

Den 20-årige mand, der havde kørt bilen, blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for flere overtrædelser af færdselsloven, herunder at have kørt alt for hurtigt, for manglede agtpågivenhed og for kørsel uden førerret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce