Annonce
Aarhus

Bilka får grøn pris for andet år i træk: Kåret til årets plantebaserede supermarked

For andet år i træk er Bilka blevet kåret som årets plantebaserede supermarked. Foto: Bilka
Det er blandt andet supermarkedet store udbud af plantebaserede varer, der scorer højt hos Dansk Vegetarisk Forening, som står bag kåringen.
Annonce

AARHUS: Ønsket om at spise mere grønt har været stigende over de seneste år. Det har fået flere af supermarkederne til at lægge et større fokus på veganske produkter, økologi og plantebaserede produkter.

Det varehus, der har været bedst til omstillingen er, ifølge Dansk Vegetarisk Forening, Bilka, der er blevet kåret som årets plantebaserede supermarked af foreningen for andet år i træk.

Bag kåringen er en årlig undersøgelse foretaget af foreningen, hvor den sammenligner mere end 50 fødevarer på 111 parametre.

Supermarkederne kan score 100 point og her er Bilka den højest scorende med 82.

- Bilka bliver årets plantebaserede supermarked, fordi de scorer højt på flere parametre. For eksempel har de over 40 af de undersøgte produkttyper, de holder en rimelig pris og har økologiske varianter af flere af de plantebaserede produkter, siger Jeanne Svalebech Jørgensen fra Dansk Vegetarisk Forening.


Bilka bliver årets plantebaserede supermarked, fordi de scorer højt på flere parametre. For eksempel har de over 40 af de undersøgte produkttyper, de holder en rimelig pris og har økologiske varianter af flere af de plantebaserede produkter

Jeanne Svalebech Jørgensen


Nogle af de produkter, der bemærkes i Bilkas sortiment er Seitan, som er et alternativ til kød, vegansk vaffelis og danske økologiske æbler. Derudover fremhæves Bilkas evne til at skilte for de plantebaserede produkter.

- Vi er meget glade for at blive kåret som Årets Plantebaserede Supermarked igen i år. Det betyder meget for os, for vi arbejder hårdt på at have et stort udvalg af varer, så vi kan imødekomme danskernes ønsker – også dem, der gerne vil spise mere grønt. Vi håber, vi kan være med til at inspirere både danskerne og andre supermarkedskæder til at tænke mere grønt, siger Mark H. Nielsen, der er direktør i Bilka, om den seneste pris.

Bilka har 18 supermarkeder fordelt over hele landet. Det første Bilka varehus åbnede i Aarhus i 1970.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fik bøde på 3.000 kr. for at bære skudsikker vest: Politiet fortsætter pres på bandemedlemmer

Annonce