Annonce
Aarhus

Billedkunstner er flyttet ind på havnen

Her i et af badehusene på Aarhus Ø holder Marianne Markvad til. PR-foto
Marianne Markvad har skiftet privatboligens store atelier ud.
Annonce

AARHUS: Marianne Markvad havde ellers fået huset derhjemme nær Botanisk Have bygget om til atelier. Men nu er den århusianske kunstner flyttet til et af de nye aktivitetshuse på Aarhus Ø.

Det rummelige atelier gennem 18 år er skiftet ud til fordel for et råt lokale, der måler tre meter i bredden, seks meter i dybden og knap seks meter i højden.

- Jeg var bange for, at der ville være lidt goldt på havnen, men folk er glade, og det er dejligt at være her, siger hun.

- Jeg havde verdens bedste atelier hjemme i baghaven, men når livet flytter sig, sker der noget nyt. Og for mig som kunstner kan det være nødvendigt. Før havde jeg 24 skridt til arbejde, nu har jeg en cykeltur, siger hun.

Atelieret

Marianne Markvad har atelier Irma Pedersens Gade 35 på Aarhus Ø. Hun er der normalt fra cirka kl. 10 til kl. 16. Plus søndage, så ofte hun kan.

Søndag 8. december kl. 15.30 kan man få hjælp til syopgaver, få friskpresset økologisk juice, besøge Marianne Markvad, og domsognet holder gratis solnedgangskoncert med den kvindelige trio Live Vinyasa.

Marianne Markvad er i et af de 34 aktivitetshuse i stueetagen af AARhuset.

Hun arbejder med fotografi og viderebearbejder billeder, hun har taget i byer som London, Göteborg, Kassel, Venedig, Moskva, Berlin og Aarhus. Hun monterer billederne på træ, skærer dem op og sætter dem sammen i tredimensionelle collager.

Det giver flertydige og fantasifulde fabuleringer over byens rum.

Lige før flytningen arbejdede hun for første gang med billeder med mennesker. Det vil sige: Med omrids af mennesker. Hun brugte de omrids, der opstod, når hun havde skåret nogle personer fri. Den idé arbejdede hun også med under et arbejdsophold i Tækker Groups kunstnerstudios i Berlin i 2017.

Lige nu har hun travlt med flere bestillingsopgaver. Blandt andet 100 collager med svenske motiver, bygninger, som det ene af hendes to svenske gallerier har solgt.

Flere udenbys gæster har efterspurgt noget, de kan få med hjem som et minde fra Aarhus. Nu har hun lavet både plakat og postkort med Aarhus-motiver.

Søndag 8. december kl. 15.30 kan man få hjælp til syopgaver, få friskpresset økologisk juice, besøge Marianne Markvad, og domsognet holder gratis solnedgangskoncert med den kvindelige trio Live Vinyasa.

Marianne Markvad skærer kunsten ud i træ. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Aarhus

Erhvervslivets stemme vil tilbage i byrådet: Steen Stavnsbo skal genrejse de Konservative i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

AGF

David Nielsen: Kommer der flere nye spillere ind, er det da en super bonus

Annonce