Annonce
Østjylland

Billedkunstråd har fået stærkere ståsted

<p>Magda Høgh og Simon Aaen har begge siddet i Billedkunstrådet i flere omgange. Med bevilligen bliver det nemmere at tilrettelægge kunståret til gavn for alle. Og så er der plads til mere fokus på kunsten og den skabende proces. Pressefoto</p>

En bevilling fra Syddjurs Kommune og Statens Kunstfond giver rådet bedre mulighed for at planlægge kunstarrangementer. Holstebro er kilde til inspiration.

Der bliver langt bedre mulighed for at opleve kunsten bredt henover Syddjurs Kommune, da Billedkunstrådet i kommunen har modtaget en bevilling på 50.000 kroner fra Syddjurs Kommune og efter krone-til-krone princippet et tilsvarende beløb fra Statens Kunstfond, der betyder, at man ikke længere er nødsaget til at søge støtte til hvert enkelte arrangement.

»Statens Kunstfond er interesseret i, at man lokalt i kommunerne opprioriterer og synliggør den professionelle billedkunst,« siger formand for Billedkunstrådet Simon Aaen med glæde i stemmen.

Den styrkede økonomi for rådet betyder blandt andet, at man får bedre mulighed for at lave masterclass-foredrag, rådgive omkring kunstnerisk udsmykning i det offentlige såvel som det private rum samt lave arrangementet »Kunstspor«.

Annonce

»Masterclass er en inspirerende foredragsform, hvor tanken er at invitere en professionelt udførende kunstner, fotograf eller designer, som vi beder gå lidt mere i dybden med sit materiale end ved et traditionelt kulturforedrag. Sådan en Masterclass henvender sig til både udøvende kunstnere og alle interesserede, som inviteres med gratis adgang. I foredragene beder vi om at blive ført dybere ind i både den kunstneriske og tekniske proces,« fortæller Simon Aaen.

I 2016 arrangerer Billedkunstrådet to masterclass-foredrag.

Kig på Holstebro

En af de vigtige opgaver for Billedkunstrådet, der har eksisteret siden 2009, er at bidrage med viden og ekspertise, når det offentlige rum skal udsmykkes.

Og her bliver der kigget godt og grundigt i retning af Holstebro, når snakken falder på, hvordan man inddrager det offentlige rum, så kunsten også får en plads og dermed er med til at give beboere og turister mere end blot en shoppetur i Rønde, Hornslet eller Ebeltoft.

»Se for eksempel på Holstebro, hvordan man dér har brandet Holstebro som kultur- og kunstby, fordi nogle fremsynede politikere på et tidspunkt købte Giacomettis »Kvinde på kærre« (»Maren« i folkemunde, red.).

I dag er flere dele af gågaden udsmykket af Bjørn Nørgaard i forlængelse af belægningen,« siger Magda Høgh, billedkunstner og medlem af Billedkunstrådet i Syddjurs Kommune.

»Man går ikke bare i butikker, men får en oplevelse af forskellige skulpturer, som vokser op fra belægningen, der løber vand hen over noget - der sker en masse i byrummet, som giver en ekstra dimension til det at gå rundt i byrummet.«

Her har Billedkunstrådet allerede været inde over byfornyelsen i blandt andet Mørke og rådet ønsker også at bidrage med sin ekspertise til andre i forbindelse med f. eks byfornyelsesprojekter.

Blandt andet er man i dialog angående udsmykningen af letbanestationerne, hvor Letbanerådet og 2017-projektmagerne har en plan om at udsmykke stationerne, så de rejsende oplever turen som en sammenhængende oplevelse.

»Sådanne projekter vil vi gerne være med til at tale for og blive inddraget i som høringspart,« siger Simon Aaen.

Billedkunstrådet er høringsberettiget, når det offentlige opstiller kunst i det offentlige rum. Private, som opstiller kunst på egen grund, skal ikke høre Billedkunstrådet, men rådet giver gerne sit besyv med, hvis nogen ønsker det.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Stole, glas og flasker fløj gennem luften: Vrede mænd raserede beværtning i Skolegade

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Alarm 112

Politiet var rundhåndede med bøder og klip til Motor Festival: 11 står til betinget frakendelse

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Annonce