x
Annonce
Fødselsdage

Billedvæver er fascineret: Samme mønster giver mange udtryk

Billedvæver Ann Sloth, Brabrand, fylder 60 år tirsdag 25. februar. Privatfoto

60 Billedvæver Ann Sloth, Brabrand, fylder 60 år tirsdag 25. februar.

Hun har arbejdet som billedkunstner i Aarhus siden sin afgang fra Det Jyske Kunstakademi i 1987 og har nu eget atelier i Brabrand.

Hun væver i gobelinteknik ud fra egne stramt komponerede, fortrinsvis geometriske mønstre, og billedtæpperne væves i hørgarn, som hun selv indfarver. Mønsteropbygningen består af ornamenter, der vendes, drejes, forskydes, varieres og nuanceres, så der opnås rytme, balance og stringens.

Akvarellerne og papircollagerne arbejder hun med både som selvstændige værker og som forlæg til billedtæpper.

Hun arbejder ofte i serier, dvs. at hun i længere perioder arbejder med det samme mønster i forskellige variationer. Alene ved f.eks. at variere farvelægningen i et mønster opnår hun, at forskellige figurer fremhæves, mens andre træder i baggrunden. Det optager og fascinerer hende til stadighed, hvor forskelligartede udtryk hun kan opnå ud fra et ganske enkelt mønster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce