Annonce
Erhverv

Billet-købere til afblæst fodboldstævne får penge tilbage: Ny dato giver ikke længere mening

Et fodboldstævne i Horsens blev tacklet, før det blev fløjtet i gang, så nu kan billetkøberne få pengene tilbage. Arkivfoto
Kenneth Wedmore Lund, der havde solgt 580 billetter til et fodboldstævne i Horsens, som i første omgang blev sparket til udsættelse, ser ikke længere formål med stævnet. Efter dét, han kalder et kopi-stævne, blev holdt af nogle andre, betaler han nu billet-køberne deres penge tilbage.

Horsens: Der blev ikke spillet DM i Indefodbold som planlagt i Forum Horsens lørdag 18. januar, og alle, der havde købt billet til stævnet, har siden fået mulighed for at refundere billetkøbet og få pengene tilbage.

Det fremgår af hjemmesiden Indefodbold.dk, hvor der er postet tilbagebetalings-vejledning, som ifølge arrangøren også er sendt til billetkøberne via mail.

- Det gjorde jeg allerede mandag morgen (i sidste uge, red.), fordi det ikke længere gav mening at finde en ny dato til det planlagte stævne, siger Kenneth Wedmore Lund.

Han er en af flere involverede arrangører af stævnet, som på flere måder gik i hårdknude. Kenneth Wedmore Lund har forklaret Horsens Folkeblad, at han af forskellige årsager fandt det mest ansvarligt at trække i bremsen og afblæse stævnet, selvom det skete med kun en dags varsel. Dengang lød det, at stævnet ikke var aflyst, men udsat til senere afholdelse - snarest muligt.

- Jeg syntes, det var bedre at finde en ny dato. Men det var jeg tilsyneladende den eneste, der syntes, konstaterer han.

En tidligere arrangør af stævnet og andre ildsjæle fik nemlig i 11. time stablet et nyt stævne på benene, som blev holdt i Grenaa på den planlagte lørdag med de samme 12 fodboldhold, som skulle spille ved stævnet i Forum Horsens. Arrangørerne af Grenaa-stævnet hævdede i et opslag på Facebook, at de to stævner ikke havde noget med hinanden at gøre, men det er ikke helt sådan, Kenneth Wedmore Lund ser på det:

- Det er lidt, som om de kidnappede stævnet. I hvert fald var det et kopi-stævne, som har lagt låg på tanken om et nyt stævne i Horsens, siger han.

Annonce

Toppede i sidste uge

Af den årsag tog Kenneth Wedmore Lund beslutningen om at refundere de solgte billetter. Reglerne, når man udsætter en begivenhed, som det i første omgang var tilfældet, er, at billetkøberne ikke har krav på at få pengene tilbage. De kan i stedet bruge billetterne til arrangementet på den nyvalgte dato - men hvis de her er forhindret, kan de få billetten refunderet.

- Nu gav det ikke mening med en ny dato. Det er en træls situation, men fair nok - det skal ikke komme billetkøberne til skade, så nu har jeg så valgt at tage tabet ved at tilbagebetale billetprisen til dem, der ønsker det, siger Kenneth Wedmore Lund.

Han oplyser, at der var en del fribilletter i omløb til stævnet i Horsens, og at knap 350 betalende billetkøbere tilsammen havde købt cirka 580 billetter. Anmodninger om refundering er tikket løbende ind i løbet af den seneste uge, og i skrivende stund har 277 købere bedt om - og fået - pengene tilbage, oplyser Kenneth Wedmore Lund.

- Det toppede midt i sidste uge. Det er min opfattelse, at nogle ikke beder om refusion, fordi de trods alt var til stævnet i Grenaa, men gør de det alligevel, får de naturligvis også pengene tilbage, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Mange ansatte har forladt sundhedsenhed i Aarhus: Alvorligt påbud rammer efter en svær periode

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce