Annonce
Kultur

Musikhuset Aarhus sætter rekord igen: Her er de 10 mest sete shows

Musikhuset er en god, kulturel Aarhus-historie, der trækker masser af mennesker - og rekorder - til. Foto: Scanpix
Musikhuset Aarhus har i 2019 haft det bedste billetsalg i husets historie og det højeste antal besøgende til arrangementer nogensinde.

AARHUS: Musikhuset Aarhus er inde i en rigtig god gænge, hvor repertoiret trækker nye rekorder.

2019 blev således endnu et rekordår i Musikhuset. Musikhuset se tilbage på et flot 2019, hvor gæsterne strømmede til som aldrig før.

Med 353.288 solgte billetter slår Musikhuset sidste års billetsalgsrekord. Salget bliver bakket op af det højeste antal besøgende til arrangementer nogensinde.

556.866 gæster deltog i betalings-, gratis- og erhvervsarrangementer i Musikhuset i 2019. Tællere på Musikhusets døre viser, at 937.364 mennesker det seneste år har været i Musikhuset, skriver den århusianske kulturinstitution i en pressemeddelelse.

I 2018 solgte Musikhuset 341.070 billetter. Besøgstal for betalings-, gratis- og erhvervsarrangementer var sidste år 547.000. Direktør Jan Christensen er selvfølgelig en glad mand.

- Det er forrygende, at historisk mange mennesker vælger stærke liveoplevelser i Musikhuset. Vi har de seneste år investeret massivt i at øge kvaliteten af vores forestillinger på tværs af alle genrer og forstærke den samlede oplevelse af at komme i Musikhuset, siger Jan Christensen.

- De seneste tal viser, at vi formår at tiltrække folk i alle aldre, og at folk gerne kommer langvejs fra for at få den rette oplevelse. Vi er umådelig stolte over den flotte opbakning fra vores gæster. Det viser os, at vi har et attraktivt program og formår at skabe rammerne om liveoplevelser i særklasse. Det er et stærkt fundament for fortsat udvikling, siger Jan Christensen.

Annonce

Årets højdespringere

  1. Flashdance 36.844 (26 forestillinger)
  2. Tarzan 33.283 (25)
  3. The Book of Mormon 22.151 (19)
  4. Det Gode Selskab – Frank Hvam og Mick Øgendahl 9.341 (6)
  5. Sanne – The Musical 5.484 (6)
  6. Mads Langer og Tina Dickow – dobbeltkoncert på Amfiscenen 4.753 (1)
  7. Niels Hausgaard 4.706 (3)
  8. TV-2 4.652 (3)
  9. Tina Dickow 4.650 (3)
  10. Nøddeknækkeren med Den Kongelige Ballet 4.427 (3)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce