Annonce
Aarhus

Billetsalg til Bowie-musical i Aarhus eksploderer

David Bowie-musicalen "Lazarus" åbner Festugen på Aarhus Teater. Foto: Aarhus Teater

På et døgn har Aarhus Teater solgt næsten tre hele forestillinger.

AARHUS: David Bowies musik ser ud til at blive det helt store tilløbsstykke, når den ikoniske sanger lægger musik til åbningen af Aarhus Festuge med musicalen "Lazarus".

- Bare på et døgn, siden vi åbnede billetsalget, har vi solgt næsten tre forestillinger eller 1771 billetter, siger pressechef Morten Daugbjerg, der har været på Aarhus Teater i 14 år og aldrig tidligere har oplevet et så eksplosivt salg. Teatrets Store Scene lægger gulv til Bowie-tonerne.

- Alle medier har omtalt nyheden om musicalen stort, og det spiller naturligvis ind på salget, siger Morten Daugbjerg.

"Lazarus" bygger videre på bogen "The Man Who Fell to Earth" af Walter Tevis, der i 1976 blev filmatiseret med David Bowie i hovedrollen som Thomas Newton.

Musicalen bliver gallaåbning af Aarhus Festuge fredag 30. august. Billetsalget åbnede torsdag. Produktionen laver Aarhus Teater sammen med Det Kongelige Teater, der får premiere på den i 2020.

18 af Bowies sange indgår i forestillingen, der blandt andet har været vist til stor begejstring i New York og London.

I Aarhus bliver der cirka 30 forestillinger med i alt cirka 21.000 billetter.

Annonce

Lazarus

Bowie-musicalen "Lazarus" får premiere på Aarhus Teater fredag 30. august. Billeter på www.aarhusteater.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce