Annonce
Kultur

Billetter revet væk til læser-arrangementer

Den internationalt anerkendte kinesiske kunstner Song Dong udstiller i Kunsthal Aarhus. Han har rekonstrueret sin mormors hus, der omgives af de tusinde ting, som hun gennem sit liv samlede sammen. Udstillingen har lige vv¶ret vist pv• MOMA i New York.Den internationalt anerkendte kinesiske kunstner Song Dong udstiller i Kunsthal Aarhus. Han har rekonstrueret sin mormors hus, der omgives af de tusinde ting, som hun gennem sit liv samlede sammen. Udstillingen har lige vv¶ret vist pv• MOMA i New York.

Billetter til Klub Østjylland-arrangementer revet væk. Kun fem billetter tilbage til Kunsthal Aarhus og den kinesiske kunstner Song Dong.

Søndagen var ikke mange timer gammel, før tilmeldingerne til Klub Østjylland-arrangementerne med den kinesiske kunstner Song Dong i Kunsthal Aarhus, Nils Malmros i Filmbyen og en rundvisning på Aarhus Teater begyndte at strømme ind.

Annonce

På få timer blev billetterne til de tre spændende begivenheder revet væk. Dog er der stadig fem af de i alt 50 pladser tilbage i Kunsthallen på torsdag klokken 14., hvor den systemkritiske, kinesiske kunstner Song Dong selv tager deltagerne med på en rundtur i sin kæmpeinstallation, »Waste Not«, der er bygget op af de mere end 10.000 ting, som hans mor samlede sammen over et langt liv. Man kan altså stadig nå at tilmelde sig dette arrangement på kultur@stiften.dk.

De 100 pladser til foredraget med Nils Malmros og et kik i kulisserne til Dicte-tv-serien 21. januar klokken 18. er til gengæld alle besat. Og det samme gælder de 25 pladser til rundvisningen på Aarhus Teater, der finder sted torsdag 30. januar klokken 16.

Alle de, der har sikret sig adgang til de tre arrangementer, har fået personlig besked, og skal blot opgive navn og abonnementsnummer ved indgangen. Der bliver altså ikke tilsendt billetter.

pen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce