Annonce
Aarhus

Billig busrute meldt til politiet: Pendulfart åbner blot ny rute

Pendulfart.dk åbner i dag - med en politianmeldelse hængende over hovedet - en ny billigrute Aarhus-Vejle. Første afgang er klokken 09.00 fra Musikhuset i Aarhus. Pris: 4 kroner. Fotoravn

Den nye billigrute Pendulfart til 80 kroner Aarhus-Aalborg, der har en uge på bagen, er meldt til politiet af Færdselsstyrelsen, som mener, den kører ulovlig fjernkørsel over kommunegrænserne.

Annonce

AARHUS: Busselskabet bag Pendulfart.dk, der åbnede billigruten Aarhus-Aalborg for en uge siden, har ikke ret til at køre på ruten. Det mener Færdselsstyrelsen, som torsdag meldte Colour Tours til politiet for at få kørslen stoppet.

Colour Tours har dog ikke tænkt sig at lukke ned. Tværtimod. Fredag har selskabet åbnet en ny rute Aarhus-Vejle, så kunderne kan køre mellem de to provinsbyer til billige penge.

Regeringen vil snart gøre Pendulsfarts private fjernbusser lovlige, men det er de ikke endnu. Det er på den baggrund, anmeldelsen er sket.

Færdselsstyrelsen skriver i en meddelelse, at Colour Tours overtræder eller tilskynder til overtrædelse af lov om trafikselskaber, idet virksomheden har lanceret ulovlig rutekørsel. Færdselsstyrelsen har konstateret, at Colour Tours ApS fra 28. september 2018 på deres hjemmeside tilbyder 6-12 daglige afgange med bus på strækningen Aalborg-Aarhus. Selskabet tilbyder fra 5. oktober 2018 også flere daglige afgange på strækningerne Aarhus-Vejle og Aarhus-Herning.

Ruten mellem Aarhus-Aalborg kører nonstop mellem de to byer med seks til 12 daglige afgange. Netop i dag - fredag - er der fire afgange mellem Aarhus og Vejle. Til en introduktionspris på fire kroner. Færdselsstyrelsen lader det nu være op til Østjyllands Politi, om det vil stoppe Pendulfart, der foreløbig kører videre efter planen. Færdselsstyrelsen har nemlig ikke udstedt tilladelse til regional rutekørsel mellem Aalborg og Aarhus, mellem Aarhus og Vejle, bekræfter pressechef Kim Voigt Østrøm overfor Stiften.dk. Colour Tours kører foreløbig videre.

- Vi er meget forundrede. Vi fastholder selvfølgelig, at vi på ingen måde gør noget som helst ulovligt, så det må bero på uvidenhed, siger selskabets direktør, Morten Secher, til avisen Nordjyske.

Her ruller Pendulfart.dk ud på den første tur fra Aarhus til Vejle.

Regeringen har bebudet, at den snart vil fremsætte et lovforslag, der gør netop Pendulfarts rutekørsel tilladt. Men det er ikke tilladt i dag at køre privat fjernbus. Enten skal ruten gå gennem mere end to af landets seks trafikselskaber, eller også skal ruten krydse Storebælt, hvis det skal være tilladt.

Regeringens plan er at erstatte afstandskravet, så en fjernbusrute kan godkendes, hvis blot den er længere end 75 km - altså som de nye ruter. Lovforslaget er dog ikke godkendt endnu. Derfor kommer Færdselsstyrelsens anmeldelse af Pendulfart og Colour Tours.

Regeringen mener, at fjernbusserne vil blive et godt alternativ til det haltende DSB og selskabets togforbindelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Menneskekender og hårdtarbejdende analytiker: Fremad-chef baner vejen for en stor karriere

Annonce