Annonce
Aarhus

Billig busrute meldt til politiet: Pendulfart åbner blot ny rute

Pendulfart.dk åbner i dag - med en politianmeldelse hængende over hovedet - en ny billigrute Aarhus-Vejle. Første afgang er klokken 09.00 fra Musikhuset i Aarhus. Pris: 4 kroner. Fotoravn

Den nye billigrute Pendulfart til 80 kroner Aarhus-Aalborg, der har en uge på bagen, er meldt til politiet af Færdselsstyrelsen, som mener, den kører ulovlig fjernkørsel over kommunegrænserne.

AARHUS: Busselskabet bag Pendulfart.dk, der åbnede billigruten Aarhus-Aalborg for en uge siden, har ikke ret til at køre på ruten. Det mener Færdselsstyrelsen, som torsdag meldte Colour Tours til politiet for at få kørslen stoppet.

Colour Tours har dog ikke tænkt sig at lukke ned. Tværtimod. Fredag har selskabet åbnet en ny rute Aarhus-Vejle, så kunderne kan køre mellem de to provinsbyer til billige penge.

Regeringen vil snart gøre Pendulsfarts private fjernbusser lovlige, men det er de ikke endnu. Det er på den baggrund, anmeldelsen er sket.

Færdselsstyrelsen skriver i en meddelelse, at Colour Tours overtræder eller tilskynder til overtrædelse af lov om trafikselskaber, idet virksomheden har lanceret ulovlig rutekørsel. Færdselsstyrelsen har konstateret, at Colour Tours ApS fra 28. september 2018 på deres hjemmeside tilbyder 6-12 daglige afgange med bus på strækningen Aalborg-Aarhus. Selskabet tilbyder fra 5. oktober 2018 også flere daglige afgange på strækningerne Aarhus-Vejle og Aarhus-Herning.

Ruten mellem Aarhus-Aalborg kører nonstop mellem de to byer med seks til 12 daglige afgange. Netop i dag - fredag - er der fire afgange mellem Aarhus og Vejle. Til en introduktionspris på fire kroner. Færdselsstyrelsen lader det nu være op til Østjyllands Politi, om det vil stoppe Pendulfart, der foreløbig kører videre efter planen. Færdselsstyrelsen har nemlig ikke udstedt tilladelse til regional rutekørsel mellem Aalborg og Aarhus, mellem Aarhus og Vejle, bekræfter pressechef Kim Voigt Østrøm overfor Stiften.dk. Colour Tours kører foreløbig videre.

- Vi er meget forundrede. Vi fastholder selvfølgelig, at vi på ingen måde gør noget som helst ulovligt, så det må bero på uvidenhed, siger selskabets direktør, Morten Secher, til avisen Nordjyske.

Annonce
Her ruller Pendulfart.dk ud på den første tur fra Aarhus til Vejle.

Regeringen har bebudet, at den snart vil fremsætte et lovforslag, der gør netop Pendulfarts rutekørsel tilladt. Men det er ikke tilladt i dag at køre privat fjernbus. Enten skal ruten gå gennem mere end to af landets seks trafikselskaber, eller også skal ruten krydse Storebælt, hvis det skal være tilladt.

Regeringens plan er at erstatte afstandskravet, så en fjernbusrute kan godkendes, hvis blot den er længere end 75 km - altså som de nye ruter. Lovforslaget er dog ikke godkendt endnu. Derfor kommer Færdselsstyrelsens anmeldelse af Pendulfart og Colour Tours.

Regeringen mener, at fjernbusserne vil blive et godt alternativ til det haltende DSB og selskabets togforbindelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce