Annonce
Rejser

Billigere at flyve langt fra Billund Lufthavn

I uge 16 kan man flyve fra Billund til Beijing tur-retur for 2402 kroner. Så billigt har det ikke været i de ni år, Travelmarket.dk månedligt har tjekket priser på flybilletter til udvalgte storbyer. På billedet ses tai chi-udøvere i Tiantan-parken. Foto: Harvey Barrison/Wikimedia Commons

Hvis man skal flyve til en oversøisk destination fra Danmark, kan det i stigende grad betale sig at vende blikket mod Billund Lufthavn frem for Københavns Lufthavn. Det fremgår af det seneste pristjek fra Dansk Flyprisindex, som gælder afrejse i uge 16 med køb af billet fire uger før.

Siden 2009 har Travelmarket.dk, som foretager pristjekket, holdt øje med billetpriser til 10 populære europæiske og 10 oversøiske byer, og for første gang er Billund Lufthavn billigere end Københavns Lufthavn på 6 ud af 10 interkontinentale ruter.

Denne udvikling har været i gang i flere år, og hvis den fortsætter, vil gennemsnitsprisen på flyrejser med afgang fra Billund være lavere end tilsvarende rejser fra København, forklarer Ole Stouby, direktør i Travelmarket.dk.

I flere tilfælde er priserne rekordlave. Det gælder afgange fra Billund t/r til Beijing (2402 kroner), til Dubai (1969 kroner), til Los Angeles (2043 kroner) og til New York (1957 kroner).

Det er især flyselskaberne Air France KLM og Turkish Airlines, der med deres ruter ud af Billund Lufthavn gør billetterne til de interkontinentale destinationer attraktive i forhold til Københavns Lufthavn, skriver Travelmarket.dk i en pressemeddelelse.

Skal man flyve til Bangkok, Rio de Janeiro, Sydney eller Tokyo, er flybilletten billigere fra Københavns Lufthavn, men rejsende fra det vestlige Danmark skal selvfølgelig regne på, om besparelsen er så stor, at det kan retfærdiggøre en større transportudgift i Danmark og eventuel overnatning i København. (thor)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce