Annonce
Erhverv

Billigt til Billund: X-Bussen får hård konkurrence

Pendulfart.dk er klassens frække dreng i branchen. Her ses den første bus, der kørte til Vejle på selskabets rute fra Aarhus. Prisen var en femmer i den første uge. Foto: Morten Ravn
Masser af århusianere rejser fra Billund Lufthavn på ferie eller forretningstur. Billig-busselskabet Pendulfart.dk giver nu X-Bussen konkurrence med en pris på 99 kroner.

AARHUS: Billigselskabet Pendulfart.dk tager nu konkurrencen op med Midttrafiks X-Bus på ruten Aarhus-Billund, hvor du fra onsdag kan køre turen fra Aarhus til den sydlige lufthavn for en 100 kroner.

Prisen for en enkeltbillet hos Midttrafik er 162 kroner. Pristen for et barn med Midttrafiks X-Bus løber op i 81 kroner, mens Pendulfarts slagtilbud er, at hver voksen kan tage et barn barn gratis med på turen.

Det er planen, at Colour Tours, der står bag Pendulfart.dk, vil rulle den nye rute ud med 100 ugentlige afgange hver vej fra busholdepladsen i Valdemarsgade ved Musikhuset.

I september åbnede Colour Tours pendulfart.dk, hvor rejsende kan finde billige rejser mellem danske byer. Introduktionsprisen på den nye rute er i øvrigt en flad halvtredser. Pendulfart.dk har ugentlige afgange mellem blandt andet Aarhus og Aalborg.

- Pendulfart er som Momondo er for flyselskaber. De rejsende kan finde flere daglige afgange mellem Aarhus, Aalborg og Billund samt vejle, og altid til markedets bedste priser, siger direktør Morten Secher.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce