Annonce
Indland

Billund Lufthavns trælse nyhed: Mød op 2,5 time før afgang

Nu opfordrer Billund Lufthavn sine passagerer til at møde op hele 2,5 time før afgang, så de fleste rejsende skal tilbringe mere tid i lufthavnen end i flyet. Arkivfoto

Nu opfordrer Billund Lufthavn sine passagerer til at møde op hele 2,5 time før afgange, der ligger efter klokken 8.00, så de fleste rejsende nu risikerer at tilbringe mere tid i lufthavnen end i flyet. Mangel på medarbejdere og skærpede sikkerhedsprocedurer er årsagerne.

Mød 2,5 time før afgange, der ligger efter klokken 8.00.

Sådan lyder opfordringen fra Billund Lufthavn nu til alle sine passagerer, hvis de vil være sikker på at kunne komme med deres fly, skriver rejse- og luftfartsmagasinet Check-in.dk.

Det er manglen på medarbejdere samt skærpede sikkerhedsprocedurer ved security, der er årsagen til den nye mødetid i Billund Lufthavn, hvor passagererne nu vil skulle tilbringe mere tid i lufthavnen end i flyet, da de fleste flyvninger fra lufthavnen tager under 2,5 time.

- Vi er kommet i den uheldige situation, at vi har for få hænder og for lange procedurer, forklarer Kjeld Zacho Jørgensen, direktør for Billund Lufthavn, til Check-in.dk.

Annonce

Han fortæller, at usædvanligt mange medarbejdere i løbet af efteråret sagde op af forskellige individuelle årsager.

- Da det tager seks måneder at lære folk op, men kun en måned at sige op, så har det skabt problemer med underbemanding, fortæller Kjeld Zacho Jørgensen.

Samtidig er lufthavnens sikkerhedskontrol også blevet underlagt ekstra skrappe procedurer fra Trafikstyrelsen, som er med til at gøre ventetiden længere.

Vi er kommet i den uheldige situation, at vi har for få hænder og for lange procedurer.

Kjeld Zacho Jørgensen, direktør for Billund Lufthavn, til Check-in.dk

15 medarbejdere flere

Ifølge Check-in.dk er det især i morgen- og formiddagsmyldretiden mellem klokken 7 og klokken 10 og ved "eftermiddags- og aftenrykket", at der kan være grund til at møde ekstra tidligt frem.

Kjeld Zacho Jørgensen forventer dog, at tingene snart ændrer sig til det bedre, da 14 nye medarbejdere begyndte i sikkerhedskontrollen mandag, og i maj og juni starter yderligere to hold af 14 medarbejdere.

- Dermed kommer vi op på at have 15 medarbejdere mere end før, fortæller Kjeld Zacho Jørgensen til Check-in.d.

Lufthavnen er derudover ved at etablere et femte spor i sikkerhedskontrollen. Det forventes at kunne blive taget i brug i starten af juni forud for det store rykind ved starten af skolernes sommerferie.

Billund Lufthavn er Danmarks næststørste lufthavn og havde i 2016 lidt over tre millioner passagerer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce