Annonce
112

Biltyv til betjente: 'Værsgo - bilen er nok stjålet, og jeg har ikke noget kørekort'

Værsgo - en biltyv i Tilst var mere en almindeligt medgørlig mandag eftermiddag. Foto: Mandy Godbehear/Panthermedia/Ritzau Scanpix
"Benægt, benægt, benægt" er en udbredt taktik blandt kriminelle. Det var dog ikke tilfældet, da politiet stoppede en 28-årig mand.

TILST: De fleste biltyve ved sikkert godt, at den er gal, når de bliver stoppet af politiet. Det var i hvert fald tilfældet for en 28-årig mand, der blev stoppet mandag klokken 16.30 på Viborgvej i Tilst.

Efter han var blevet stoppet, var det første han gjorde nemlig at give bilnøglen til den ene betjent og sige "Værsgo, den skal du vist have. Jeg har ikke noget kørekort, og bilen er nok stjålet."

Og ganske rigtigt - bilen var blevet stjålet i Silkeborg i julen, og derfor blev den 28-årige sigtet for tyveri og for at køre uden førerret. Samtidig blev en 23-årig mand, der også var med i bilen, sigtet for at have en ulovlig kniv på sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce