Annonce
Aarhus

Bind skoene, Aarhus: Kronprinsen byder igen på Royal Run

Her ses kronprins Frederik under sidste års Royal Run i Aarhus. I år inviterer kronprinsen endnu en gang til royalt løb i Aarhus. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

13.000 løb til Royal Run i Aarhus sidste år. Kronprins Frederik inviterer i pinsen til nyt Royal Run i Aarhus.

AARHUS: Der bliver også Royal Run i Aarhus i år, selv om kronprins Frederik har rundet 50 år. Kronprinsen inviterer igen til Royal Run i byens gader. 2019-udgaven finder sted 10. juni.

2. pinsedag er der endnu engang lagt op til en løbefest i Aarhus. Kronprinsen inviterer alle til at løbe med i Aarhus. Royal Run finder samme dag sted i flere andre danske byer efter samme model som sidste år.

12.345 personer var tilmeldt Royal Run i Aarhus, da kronprins Frederik i maj sidste år løb i byen i anledning af sin 50-års fødselsdag. Kronprinsen stiller på dagen i år til start i både Aarhus og København. - Jeg ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn. Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundt omkring i landet. Sidste år var en fantastisk dag. Det vil glæde mig at se rigtig mange gengangere i år - men også nye, der har fået blod på tanden, siger kronprins Frederik.

Annonce


  • Royal Run afholdes 10. juni 2019 i Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg
  • På Færøerne skyder kronprinsen Royal Run i gang ved at løbe 10 km d. 1. juni.
  • 10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe One Mile i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.
  • I Rønne på Bornholm holdes Royal Run uden kongelig deltagelse samme dag, d. 10. juni.
  • I Aalborg, Aarhus og på Bornholm kan man deltage på One mile (1,6 km), 5 km og 10 km
  • I København/Frederiksberg og på Færøerne kan man deltage på One mile (1,6 km) og 10 km
  • De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: www.royalrun.dk

Kronprinsen trækker nybegyndere op

Kronprinsen trækker med sit løb i øvrigt mange nybegyndere til. Sidste år valgte hele 2.421 løbere - eller hver femte deltager - at snøre løbeskoene for første gang for at deltage i et løb og indtage de århusianske gader i selskab med kronprinsen. Det glæder rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, der håber, at Royal Run i 2019 igen kan motivere endnu flere til en sund og aktiv fritid.

- Det gør mig rigtig glad og stolt, at kronprinsen igen i år vælger Aarhus som værtsby for Royal Run og stiller til start i byen. Aarhus og kronprinsen har en helt særlig forbindelse. Jeg håber, at rigtig mange vil være med, så vi igen kan lave en stor folkelig løbefest. Sport binder mennesker sammen i sunde fællesskaber, og jeg håber, at Royal Run igen kan samle byen og nationen, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.

Royal Run løbes i år i Aalborg, København og Aarhus. I Aarhus er det igen Aarhus 1900, der står for afvikling af løbet. De sørger for at man kan løbe 10 km, eller tilmelde sig forskellige One Mile-heats (1,6 kilometer) samt 5 kilometer, hvor det er muligt at løbe og gå distancerne. Og netop de forskellige distancer og muligheden for at gå på ruterne er det helt centrale i Royal Run.

- Royal Run er for alle - om man er fysisk udfordret, erfaren løber eller om man blot vil gå distancen. Det sociale idrætsfællesskab er det vigtigste i Royal Run, og vi vil gerne inspirere danskere i alle aldre uanset kondital og målsætning til at være med i denne begivenhed. I Royal Run er de små mål nemlig mindst lige så meget værd som de store, siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

I 2018 deltog flere end 70.000 i Royal Run. Af dem deltog næsten en tredjedel for første gang i et motionsløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Annonce