Annonce
Aarhus

Bind skoene, Aarhus: Kronprinsen byder igen på Royal Run

Her ses kronprins Frederik under sidste års Royal Run i Aarhus. I år inviterer kronprinsen endnu en gang til royalt løb i Aarhus. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

13.000 løb til Royal Run i Aarhus sidste år. Kronprins Frederik inviterer i pinsen til nyt Royal Run i Aarhus.

AARHUS: Der bliver også Royal Run i Aarhus i år, selv om kronprins Frederik har rundet 50 år. Kronprinsen inviterer igen til Royal Run i byens gader. 2019-udgaven finder sted 10. juni.

2. pinsedag er der endnu engang lagt op til en løbefest i Aarhus. Kronprinsen inviterer alle til at løbe med i Aarhus. Royal Run finder samme dag sted i flere andre danske byer efter samme model som sidste år.

12.345 personer var tilmeldt Royal Run i Aarhus, da kronprins Frederik i maj sidste år løb i byen i anledning af sin 50-års fødselsdag. Kronprinsen stiller på dagen i år til start i både Aarhus og København. - Jeg ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn. Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundt omkring i landet. Sidste år var en fantastisk dag. Det vil glæde mig at se rigtig mange gengangere i år - men også nye, der har fået blod på tanden, siger kronprins Frederik.

Annonce


  • Royal Run afholdes 10. juni 2019 i Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg
  • På Færøerne skyder kronprinsen Royal Run i gang ved at løbe 10 km d. 1. juni.
  • 10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe One Mile i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.
  • I Rønne på Bornholm holdes Royal Run uden kongelig deltagelse samme dag, d. 10. juni.
  • I Aalborg, Aarhus og på Bornholm kan man deltage på One mile (1,6 km), 5 km og 10 km
  • I København/Frederiksberg og på Færøerne kan man deltage på One mile (1,6 km) og 10 km
  • De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: www.royalrun.dk

Kronprinsen trækker nybegyndere op

Kronprinsen trækker med sit løb i øvrigt mange nybegyndere til. Sidste år valgte hele 2.421 løbere - eller hver femte deltager - at snøre løbeskoene for første gang for at deltage i et løb og indtage de århusianske gader i selskab med kronprinsen. Det glæder rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, der håber, at Royal Run i 2019 igen kan motivere endnu flere til en sund og aktiv fritid.

- Det gør mig rigtig glad og stolt, at kronprinsen igen i år vælger Aarhus som værtsby for Royal Run og stiller til start i byen. Aarhus og kronprinsen har en helt særlig forbindelse. Jeg håber, at rigtig mange vil være med, så vi igen kan lave en stor folkelig løbefest. Sport binder mennesker sammen i sunde fællesskaber, og jeg håber, at Royal Run igen kan samle byen og nationen, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.

Royal Run løbes i år i Aalborg, København og Aarhus. I Aarhus er det igen Aarhus 1900, der står for afvikling af løbet. De sørger for at man kan løbe 10 km, eller tilmelde sig forskellige One Mile-heats (1,6 kilometer) samt 5 kilometer, hvor det er muligt at løbe og gå distancerne. Og netop de forskellige distancer og muligheden for at gå på ruterne er det helt centrale i Royal Run.

- Royal Run er for alle - om man er fysisk udfordret, erfaren løber eller om man blot vil gå distancen. Det sociale idrætsfællesskab er det vigtigste i Royal Run, og vi vil gerne inspirere danskere i alle aldre uanset kondital og målsætning til at være med i denne begivenhed. I Royal Run er de små mål nemlig mindst lige så meget værd som de store, siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

I 2018 deltog flere end 70.000 i Royal Run. Af dem deltog næsten en tredjedel for første gang i et motionsløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce