Annonce
Aarhus

Bind skoene, Aarhus: Kronprinsen byder igen på Royal Run

Her ses kronprins Frederik under sidste års Royal Run i Aarhus. I år inviterer kronprinsen endnu en gang til royalt løb i Aarhus. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

13.000 løb til Royal Run i Aarhus sidste år. Kronprins Frederik inviterer i pinsen til nyt Royal Run i Aarhus.

AARHUS: Der bliver også Royal Run i Aarhus i år, selv om kronprins Frederik har rundet 50 år. Kronprinsen inviterer igen til Royal Run i byens gader. 2019-udgaven finder sted 10. juni.

2. pinsedag er der endnu engang lagt op til en løbefest i Aarhus. Kronprinsen inviterer alle til at løbe med i Aarhus. Royal Run finder samme dag sted i flere andre danske byer efter samme model som sidste år.

12.345 personer var tilmeldt Royal Run i Aarhus, da kronprins Frederik i maj sidste år løb i byen i anledning af sin 50-års fødselsdag. Kronprinsen stiller på dagen i år til start i både Aarhus og København. - Jeg ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn. Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundt omkring i landet. Sidste år var en fantastisk dag. Det vil glæde mig at se rigtig mange gengangere i år - men også nye, der har fået blod på tanden, siger kronprins Frederik.


  • Royal Run afholdes 10. juni 2019 i Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg
  • På Færøerne skyder kronprinsen Royal Run i gang ved at løbe 10 km d. 1. juni.
  • 10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe One Mile i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.
  • I Rønne på Bornholm holdes Royal Run uden kongelig deltagelse samme dag, d. 10. juni.
  • I Aalborg, Aarhus og på Bornholm kan man deltage på One mile (1,6 km), 5 km og 10 km
  • I København/Frederiksberg og på Færøerne kan man deltage på One mile (1,6 km) og 10 km
  • De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: www.royalrun.dk

Kronprinsen trækker nybegyndere op

Kronprinsen trækker med sit løb i øvrigt mange nybegyndere til. Sidste år valgte hele 2.421 løbere - eller hver femte deltager - at snøre løbeskoene for første gang for at deltage i et løb og indtage de århusianske gader i selskab med kronprinsen. Det glæder rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, der håber, at Royal Run i 2019 igen kan motivere endnu flere til en sund og aktiv fritid.

- Det gør mig rigtig glad og stolt, at kronprinsen igen i år vælger Aarhus som værtsby for Royal Run og stiller til start i byen. Aarhus og kronprinsen har en helt særlig forbindelse. Jeg håber, at rigtig mange vil være med, så vi igen kan lave en stor folkelig løbefest. Sport binder mennesker sammen i sunde fællesskaber, og jeg håber, at Royal Run igen kan samle byen og nationen, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.

Royal Run løbes i år i Aalborg, København og Aarhus. I Aarhus er det igen Aarhus 1900, der står for afvikling af løbet. De sørger for at man kan løbe 10 km, eller tilmelde sig forskellige One Mile-heats (1,6 kilometer) samt 5 kilometer, hvor det er muligt at løbe og gå distancerne. Og netop de forskellige distancer og muligheden for at gå på ruterne er det helt centrale i Royal Run.

- Royal Run er for alle - om man er fysisk udfordret, erfaren løber eller om man blot vil gå distancen. Det sociale idrætsfællesskab er det vigtigste i Royal Run, og vi vil gerne inspirere danskere i alle aldre uanset kondital og målsætning til at være med i denne begivenhed. I Royal Run er de små mål nemlig mindst lige så meget værd som de store, siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

I 2018 deltog flere end 70.000 i Royal Run. Af dem deltog næsten en tredjedel for første gang i et motionsløb.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Erhverv

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce