Annonce
Navne

Bioanalytiker får pris for strømlining af transplantationer af afføring

Bioanalytiker Mette Mejlby Hansen fik årets initiativpris i Region Midtjylland. Foto: Rune Borre-Jensen, Koncern Kommunikation, Region Midtjylland

Mette Mejlby Hansen, der er bioanalytiker på lever-, mave- og tarmafdelingen på Aarhus Universitetshospital har fået Region Midtjyllands Initiativpris 2018.

Prisen gives til en ny løsning, som skaber værdi for borgerne i Region Midtjylland.

Ni ud af ti patienter med gentagne tarminfektioner (clostridium difficile) bliver raske efter at have fået transplanteret afføring fra en rask person ind i tarmen. Selve transplantationen er forholdsvis enkel. Til gengæld er håndtering af afføring fra raske donorer og klargøring til patientbehandlingen en både tidskrævende og udfordrende opgave.

Men nu har Mette Mejlby Hansen strømlinet den kliniske praksis, så den snart kan overføres til rutinedrift, og det er for det arbejde, at hun nu er blevet hædret.

- Initiativet skaber en markant forbedret kvalitet og værdi for patienten. Samtidig er det en løsning, hvor man har arbejdet med at udvikle og konsolidere en specialiseret behandling bygget på inspirerende ambitioner om at være spydspids nationalt og internationalt, sagde priskomité- og regionsrådsmedlem Annette Roed (S) blandt andet, da hun overrakte initiativprisen til Mette Mejlby Hansen.

Også en anden pris er blevet uddelt, nemlig Region Midtjyllands Smartpris, der går til nogle, der forstår at tilpasse og genbruge en løsning med værdi for borgerne. Årets modtager er cirrose-teamet på cirrose-klinikken på Regionshospitalet Silkeborg, som tilbyder patienter med cirrose (skrumpelever) særlige, individuelle forløb. Ud over æren følger der en check på 25.000 kroner med til modtageren af Initiativprisen og Smartprisen. Pengene kan bruges på udvikling, f.eks. et fagligt arrangement på prisvindernes arbejdsplads.

Annonce
Sygeplejerske Susanne Nielsen, sygeplejerske Irene Hornbøl, overlæge Sabine Becker og sygeplejerske Helene Skriver Dahl modtog på vegne af cirrose-teamet på Regionshospitalet Silkeborg Smartprisen 2018. Foto: Rune Borre-Jensen, Koncern Kommunikation, Region Midtjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce