Annonce
Navne

Bioanalytiker får pris for strømlining af transplantationer af afføring

Bioanalytiker Mette Mejlby Hansen fik årets initiativpris i Region Midtjylland. Foto: Rune Borre-Jensen, Koncern Kommunikation, Region Midtjylland

Mette Mejlby Hansen, der er bioanalytiker på lever-, mave- og tarmafdelingen på Aarhus Universitetshospital har fået Region Midtjyllands Initiativpris 2018.

Prisen gives til en ny løsning, som skaber værdi for borgerne i Region Midtjylland.

Ni ud af ti patienter med gentagne tarminfektioner (clostridium difficile) bliver raske efter at have fået transplanteret afføring fra en rask person ind i tarmen. Selve transplantationen er forholdsvis enkel. Til gengæld er håndtering af afføring fra raske donorer og klargøring til patientbehandlingen en både tidskrævende og udfordrende opgave.

Men nu har Mette Mejlby Hansen strømlinet den kliniske praksis, så den snart kan overføres til rutinedrift, og det er for det arbejde, at hun nu er blevet hædret.

- Initiativet skaber en markant forbedret kvalitet og værdi for patienten. Samtidig er det en løsning, hvor man har arbejdet med at udvikle og konsolidere en specialiseret behandling bygget på inspirerende ambitioner om at være spydspids nationalt og internationalt, sagde priskomité- og regionsrådsmedlem Annette Roed (S) blandt andet, da hun overrakte initiativprisen til Mette Mejlby Hansen.

Også en anden pris er blevet uddelt, nemlig Region Midtjyllands Smartpris, der går til nogle, der forstår at tilpasse og genbruge en løsning med værdi for borgerne. Årets modtager er cirrose-teamet på cirrose-klinikken på Regionshospitalet Silkeborg, som tilbyder patienter med cirrose (skrumpelever) særlige, individuelle forløb. Ud over æren følger der en check på 25.000 kroner med til modtageren af Initiativprisen og Smartprisen. Pengene kan bruges på udvikling, f.eks. et fagligt arrangement på prisvindernes arbejdsplads.

Sygeplejerske Susanne Nielsen, sygeplejerske Irene Hornbøl, overlæge Sabine Becker og sygeplejerske Helene Skriver Dahl modtog på vegne af cirrose-teamet på Regionshospitalet Silkeborg Smartprisen 2018. Foto: Rune Borre-Jensen, Koncern Kommunikation, Region Midtjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce