Annonce
Østjylland

Biograf går videre med Kulturhus-idé

Biografen vil gå videre med planerne om et kulturhus i remiseområdet. Foto: Søren E. Alwan

Bestyrelse har fået ja til at arbejde for planen om et samlingssted for kulturlivet. Det skete på Biografforeningen Fotoramas generalforsamling.

Odder: Planerne om at lave en ekstra biografsal i Biffen er blevet lagt i skuffen, og i stedet vil foreningen bag undersøge, om der er stemning for at lave et kulturhus.

Ideen blev præsenteret, da Biografforeningen Fotorama holdt generalforsamling.

- Vi ville gerne have grønt hus til at prøve at undersøge mulighederne for eventuelt at etablere et kulturhus på baneterrænet, hvor der skal indgå en biograf med to sale. Og det var der opbakning til. Et par stykker var skeptiske, for vi ligger godt på Rosensgade, siger Finn Holmgaard Jensen.

Han er formand for foreningen, der driver Biffen primært med frivillig arbejdskraft.

Kulturhuset skal rumme to moderne biografsale og en teater- og koncertsal med plads til 3-400 publikummer. Dertil kommer bibliotek, kulturskole, frivilligcenter, mødelokaler, værksteder, udendørs plads og en café. Det skal placeres mellem Banegården og Lundevej i remiseområdet, som kommunen er i gang med at købe.

Annonce

Nu nedprioriterer vi planerne om Sal 2 her i Biffen og undersøger muligheder for et kulturhus.

Finn Holmgaard Jensen, formand Biffen

Sal 2 kommer ned i skuffen

Biffen har i forvejen et projekt, som går ud på at lave biografsal nummer to i Biffen i Rosensgade. Det projekt har ligget stille, siden biografen fik afslag på de fondsansøgninger, der var nødvendige for at finansiere en udvidelse. Biografgængere har kunnet læse om planerne på store plancher, der står i Biffens café.

- De plancher har vi pillet ned nu, og planen er indtil videre lagt i skuffen. Hvis vi efter et års tid eller lignende vurderer, at det ikke har sin gang på jorden at få lavet kulturhus indenfor de næste 10 år, så kan vi tage planen frem igen, siger Finn Holmgaard Jensen.

Biografen vil arbejde for et kulturhus på flere fronter. Biffen har meldt sig til arbejdet i et midlertidigt udvalg, der skal kigge på midtbyen fremtid, og her kan ideen diskuteres.

- Og så kommer der sandsynligvis et møde på et tidspunkt. Vi kunne sammen med andre interessenter og foreninger indkalde til et møde, måske et offentligt møde, siger Biffens formand.

Har selv sparet op

Desuden vil biografbestyrelsen kigge på fordele og ulemper ved at have en biograf på Rosensgade kontra en biograf i et nyt kulturhus i remiseområdet.

- Vi er fulde af fortrøstning og håber på opbakning til ideen. Det vil give nogle synergieffekter og være godt for byen og kommunen. Vi håber på stor opbakning og velvilje ikke mindst fra byens kulturinstitutioner, foreninger og interessenter, og ikke mindst fra kommunen, siger Finn Holmgaard Jensen.

Biffen har i de seneste år sparet 1,6 mio. kr. op til at byggeriet af Sal 2 på Rosensgade.

- Men får vi et overskud i år, går det nok bare ind på egenkapitalen. Vi vil ikke lave mere opsparing til sal 2, før vi ved, hvad der sker, siger formanden.

Biffen regner med, at 2018 bliver et bedre filmår end sidste år. Lige nu tiltrækker John Mogensen-filmen "Så længe vi lever" mange publikummer, og den vender tilbage til lærredet i april.

Desuden kommer der en Jussi Adler-Olsen-film senere på året.

- Den har vi store forventninger til, siger Biffens formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce