Annonce
Østjylland

Biograf lodder stemningen: Skal Odder have et kulturhus?

I efteråret 2017 gav Savage Rose koncert i den gamle remise nær banegården. Det er i dette område, Biffen foreslår at der bliver lavet et kulturhus. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Foreningen bag Biffen håber på en sal fyldt med borgere og kulturpersoner, når der bliver holdt debatmøde om at lave et samlingssted for kulturen.

Odder: Alle pladser på forreste række i biografen er booket, når Biffen i begyndelsen af marts holder et debatmøde om Odder Kulturhus. Biffen har tidligere foreslået, at der bliver lavet et kulturhus på remiseområdet nær banegården.

En af gæsterne på mødet er formanden for kommunens børne-, uddannelses- og kulturudvalg, Lone Jakobi (S), Hun kommer ikke med løfter om en pose penge til et kulturhus, men har lovet at komme med et oplæg på mødet. Det holdes mandag 4. marts klokken 19 i Biffen.

- Jeg kan ikke løfte sløret for, hvad jeg vil sige. Men det er altid relevant for os som politikere at være til stede. Vi har ikke i byrådet haft drøftelser af remiseområdet, og det har vi heller ikke i S-gruppen, siger Lone Jakobi.

Biffens tanker er, at der kan laves et kulturhus med en teater- og koncertsal. Dertil kan komme kulturskole, bibliotek, frivillighus, mødelokaler og værksteder samt udendørs siddepladser, en café og to moderne biografsale.

Annonce

Lone Jakob er inviteret med, fordi hun som politiker kan fortælle noget om den kulturstrategi, de barsler med i buk-udvalget.

Finn Holmgaard Jensen, formand for Biffen

Kulturhus-kendere kommer

- På vores sidste generalforsamling fik vi mandat til at holde et møde for at se, hvordan interessen er, siger Biffens formand Finn Holmgaard Jensen.

Biffen har inviteret formanden for Kulturhuset i Skanderborg, Ebbe Larsen, med til mødet. Desuden kommer Ole G. Jørgensen, programlægger ved Aros, tidligere leder af Godsbanen i Aarhus og tidligere næstformand i Kulturhusene i Danmark.

- Ebbe Larsen har været med helt fra starten af Kulturhuset i Skanderborg. Han kender til, hvordan sådan en proces kan foregå, han kender det politiske og økonomiske forløb. Ole G. Jørgensen kender en del andre kulturhuse i Danmark. Han kan belyse, hvordan kulturhuse fungerer i andre byer af Odders størrelse, siger Finn Holmgaard Jensen.

Biffen har sendt invitation ud til mange mennesker, der har med kulturlivet at gøre. Men alle er velkomne til debatmødet, og man skal selv booke en billet.

- Så har vi lidt øje på, hvor mange der kommer. Vi håber på rigtigt mange, også almindelige borgere, siger biografforeningens formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce