Annonce
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

Folk forlod Bruuns Galleri og banegårdshallen i god ro og orden. Biografgængere undrer sig imidlertid over, at de ikke blev advaret. Det er nu helt efter bogen, forklarer centerchefen i Bruuns Galleri. Foto: Bo Nørgaard
Gæster i biografen Cinemaxx blev ikke evakueret under onsdagens brandalarm. Men alt foregik efter planen, fortæller centerchefen i Bruuns Galleri.
Annonce

AARHUS: Onsdag klokken 13.36 blev kunderne i Bruuns Galleri evakueret. Over butikscentrets og i banegårdshallens højttalere blev kunderne advaret om, at der var opstået "en krisesituation", hvorefter de blev bedt om at forlade bygningerne.

Østjyllands Brandvæsen havde fået en melding om mulig brand i Værkmestergade ved Bruuns Galleri.

Mens kunderne i butikscenter og banegårdshallen som anvist forlod bygningerne, sad århusianske Lasse Christensen og en række andre biografgængere og nød en film i Cinemaxx-biograferne.

Den film han så, var begyndt klokken 13. Filmen var derfor i gang, mens evakueringen stod på.

- Vi hørte intet. Hvorfor blev vi ikke advaret, undrer Lasse Christensen sig, der først blev opmærksom på "krisesituationen" i storcentrer dagen efter.

Heldigvis viste det sig, at det var en blind alarm. Så da Østjyllands Brandvæsen havde afblæst aktionen, kunne kunderne igen komme ind i Bruuns Galleri.

- Men hvad var der sket, hvis det havde være alvorligt. Vi blev jo ikke advaret, fortæller Lasse Christensen.

Annonce

Forskellige brandzoner

Men han og resten af biografgængerne behøver ikke frygte for hvad der kunne være sket. Den manglende evakuering af biografsalene skete helt efter bogen. Det fortæller Claus Brændgaard, der er centerchef hos Bruuns Galleri.

- Centeret er delt ind i forskellige brandzoner, og vi evakuerer ikke alting på samme tid. Der kan for eksempel - som onsdag - godt være en situation i centeret, som ikke påvirker biografen. Det samme gør sig gældende for parkeringskælderen, siger han.

Centerchefen understreger samtidig, at i tilfælde af en større nødsituation, så ville man naturligvis også evakuere biografen. Dette ville i så fald ske via forskellige flugtveje fra biografen, for eksempel ud på tagene.

- Vi har høje sikkerhedskrav, og i den teoretiske situation at hele centeret skulle stå i flammer, så ville man naturligvis for længst have evakueret biografen også. Det er sikkerheden frem for alt, vi tager ikke mere hensyn til biografen end andre, for eksempel ser man tit restauranter, der må kassere mad ved evakueringer, forklarer Claus Brændgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kun 40 nye i Aarhus smittede det seneste døgn: Begynder coronakurven at flade ud?

Debat

Skal somalierne stå for skud for alt?

Aarhus

Corona-tal med vokseværk: Tre mulige forklaringer på udviklingen i Aarhus

Aarhus

Jacob Bundsgaard og Bünyamin Simsek uddelte mundbind til århusianerne: - Vi er nødt til at vænne os til at bruge dem

Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce