Annonce
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

Folk forlod Bruuns Galleri og banegårdshallen i god ro og orden. Biografgængere undrer sig imidlertid over, at de ikke blev advaret. Det er nu helt efter bogen, forklarer centerchefen i Bruuns Galleri. Foto: Bo Nørgaard
Gæster i biografen Cinemaxx blev ikke evakueret under onsdagens brandalarm. Men alt foregik efter planen, fortæller centerchefen i Bruuns Galleri.

AARHUS: Onsdag klokken 13.36 blev kunderne i Bruuns Galleri evakueret. Over butikscentrets og i banegårdshallens højttalere blev kunderne advaret om, at der var opstået "en krisesituation", hvorefter de blev bedt om at forlade bygningerne.

Østjyllands Brandvæsen havde fået en melding om mulig brand i Værkmestergade ved Bruuns Galleri.

Mens kunderne i butikscenter og banegårdshallen som anvist forlod bygningerne, sad århusianske Lasse Christensen og en række andre biografgængere og nød en film i Cinemaxx-biograferne.

Den film han så, var begyndt klokken 13. Filmen var derfor i gang, mens evakueringen stod på.

- Vi hørte intet. Hvorfor blev vi ikke advaret, undrer Lasse Christensen sig, der først blev opmærksom på "krisesituationen" i storcentrer dagen efter.

Heldigvis viste det sig, at det var en blind alarm. Så da Østjyllands Brandvæsen havde afblæst aktionen, kunne kunderne igen komme ind i Bruuns Galleri.

- Men hvad var der sket, hvis det havde være alvorligt. Vi blev jo ikke advaret, fortæller Lasse Christensen.

Annonce

Forskellige brandzoner

Men han og resten af biografgængerne behøver ikke frygte for hvad der kunne være sket. Den manglende evakuering af biografsalene skete helt efter bogen. Det fortæller Claus Brændgaard, der er centerchef hos Bruuns Galleri.

- Centeret er delt ind i forskellige brandzoner, og vi evakuerer ikke alting på samme tid. Der kan for eksempel - som onsdag - godt være en situation i centeret, som ikke påvirker biografen. Det samme gør sig gældende for parkeringskælderen, siger han.

Centerchefen understreger samtidig, at i tilfælde af en større nødsituation, så ville man naturligvis også evakuere biografen. Dette ville i så fald ske via forskellige flugtveje fra biografen, for eksempel ud på tagene.

- Vi har høje sikkerhedskrav, og i den teoretiske situation at hele centeret skulle stå i flammer, så ville man naturligvis for længst have evakueret biografen også. Det er sikkerheden frem for alt, vi tager ikke mere hensyn til biografen end andre, for eksempel ser man tit restauranter, der må kassere mad ved evakueringer, forklarer Claus Brændgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce