Annonce
Navne

Birger Breum - 80 år

Pensioneret dommer Birger Breum, Grenaa.
Annonce

80 år

Onsdag 7. januar: Pensioneret dommer, Birger Breum, Grindhøj 7, Grenaa.

Birger Breum blev pensioneret som dommer i Grenaa i 1998 efter et liv i juraens tegn, der startede med en juridisk embedseksamen fra Aarhus Universitet med første karakter. Han blev dommerfuldmægtig i Århus i 1954, og har så ellers flyttet rundt i landet som dommer og konstitueret landsdommer, inden han i 1979 kom til Grenaa Retskreds.

Ved siden af har haft en række job i råd, nævn og kommissioner, som han alt sammen har beskrevet i detaljer i sin nyeste bog »Katastrofer og mirakler«, hvor han også går meget tæt på sit eget og andres personlige liv.

Tidligere i sin tilværelse startede han sit arbejde omkring det forebyggende kriminalarbejde, som senere er blevet til SSP-samarbejdet. Breum var også på forkant med medierne, da han tilbage i 1969 var i den første »Retten er sat«, der blev gennemført i Bogense og sendt i tv.

Ved siden af sin dommergerning har Birger Breum også været aktiv ved tasterne, og har udgivet flere bøger bl.a. fra Nimtofte, hvor han voksede op, efter at forældrene var flyttet dertil fra fødestedet Korsør.

Birger Breum blev Ridder af Dannebrogsordenen i 1989.

ing

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce