Annonce
Navne

Birgitte Dinesen fylder 60 år: Kammerdame med knald på

Birgitte Dinesen fra Kragerup Gods fylder 60 år.

60 Kammerdame og hofjægermester Birgitte Dinesen, godsejer og ottende generation på Kragerup Gods ved Slagelse, fylder 60 år fredag 12. januar.

Birgitte Dinesen har sammen med sin mand godsforvalter Olav Ditlevsen moderniseret Kragerup Gods og skabt en bæredygtig ejendom med hotel, konferencecenter, wellness-faciliteter, restaurant, go-high klatrepark og andre udendørs aktiviteter samt et skov- og agerbrug på 1.200 hektar foruden seks store vindmøller.

Siden 1998 er det gået stærkt både med projekter, der stadig lever, og projekter, der var en tand for vovede - som f.eks. Danmarks største strudseproduktion. Ideen med strudsefarmen var god - eneste problem var, at danskerne dengang i 1990'erne ikke var klar til at spise struds.

Arvefølgen på Kragerup er afgjort: Om syv år overtager datteren Regitze Dinesen jobbet som godsejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce