Annonce
Navne

Birgitte kæmper indædt for patienter med brystkræft: Nu hædres hun for sit arbejde med fornem pris

- Det giver enormt meget kvalitet i mit arbejdsliv at lave klinisk forskning (...) Prisen her er en stor anerkendelse af, hvor meget gavn klinisk forskning gør for patienter med kræft, siger Birgitte Vrou Offersen. Pressefoto
Birgitte Vrou Offersen er nyt medlem af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse og har netop modtaget det prestigefulde Jens Overgaard Legacy Award for sit arbejde for brystkræftpatienter.

I mere end 10 år har professor og overlæge på AUH Birgitte Vrou Offersen kæmpet indædt og målrettet for at sikre patienter med brystkræft en endnu bedre behandling.

Hendes arbejde og resultater har givet genlyd internationalt – og nu er hun blevet hyldet med den prestigefulde Jens Overgaard Legacy Award, som hun modtog ved Europas største konference for stråleterapi, Estro 2022.

- Du får prisen som en anerkendelse af den ledende rolle, du har taget i forbedringen af de stråleterapeutiske behandlinger af patienter med brystkræft. Det har du dels opnået ved at samle en ny generation af (kvindelige) stråleterapi-specialister til Skagen-møderne og sidst, men ikke mindst, gennem en serie af solid forskning og udarbejdelse af internationale retningslinjer for strålebehandling.

Annonce

- Du har sat en international standard for, hvordan forskning i et lille land gennem samarbejde kan påvirke udviklingen af stråleterapien over hele verden, lyder priskomiteens begrundelse for at tildele Birgitte Vrou Offersen prisen.

Hyppigste kræftform

Brystkræft er den hyppigste kræftform i en strålebehandlingsafdeling. Alene i Danmark bliver omkring 4.000 patienter årligt behandlet for brystkræft med stråleterapi. Derfor har Birgitte Vrou Offersen gennem mange år prioriteret at bruge en stor del af sin arbejds- og fritid på at skabe resultater, der giver bedre behandling til patienterne.

- Det giver enormt meget kvalitet i mit arbejdsliv at lave klinisk forskning. I mange af forskningsprojekterne tilbyder vi patienter muligheden for at afprøve nye behandlingsmetoder, der kan gøre en forskel i deres liv. Prisen her er en stor anerkendelse af, hvor meget gavn klinisk forskning gør for patienter med kræft, siger Birgitte Vrou Offersen.

Foruden den prestigefulde pris er Birgitte Vrou Offersen desuden nyt medlem af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse.

Som hovedbestyrelsesmedlem vil hun bl.a. arbejde for en fastholdelse af støtte til konstant udvikling og optimering af behandling af danske kræftpatienter, og hun vil sætte øget fokus på ulighed i kræftbehandling og adgang til kliniske studier.

Heldigvis overlever flere og flere i dag en kræftsygdom, men det medfører samtidig en stigende udfordring med senfølger. Derfor er Birgitte Vrou Offersen meget optaget af at mindske risikoen for senfølger og sikre den mest effektive og skånsomme behandling.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Navne

Astrid Krag uddelte fornem pris til østjyske Janni Lund Hansen: Hun er mønstereksemplet på en ildsjæl

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce