Annonce
Aarhus

Birthe Kjær malede festugen rød

»Sommer og sol« og »Arrivederci Franz« var nogle af de dansktop-klassikere, som publikum sang, klappede og dansede til, da Birthe Kjær optrådte i Ceres Arena.

»Vi maler byen rød og himlen hvid af stjerneskær. Det grå og triste får en ekstra farveklat.«

»Jeg har taget en rød kjole på i dag, for der er jo noget med Birthe Kjær og rød,« sagde festugedirektør, Rikke Øxner i sin velkomsttale. Foto: Axel Schütt

Sådan lød det lørdag eftermiddag i Ceres Arena, da dansktop-dronningen Birthe Kjær og Aarhus Jazz Orchestra åbnede festugen for seniorerne i Aarhus. Sangerinden, som i øvrigt fylder 69 år i næste uge, fik det klappeglade publikum til både at danse og synge med.

Ruth Bylod skulle sidde tæt på scenen, så hun kunne få det hele af Birthe Kjær med. Også mimikken. Foto: Axel Schütt

Ceres Arena så rødt

Festugedirektør, Rikke Øxner, var klædt i rød kjole og røde sko i dagens anledning, da hun bød Birthe Kjær velkommen på scenen.

»I dag er vi kommet for musikken, men ellers ska lvi ned og se, hvad der rør sig i løbet af festugen,« sagde Erik Frølich, som fulgtes med Herdis Laursen. Foto: Axel Schütt

»Jeg har taget en rød kjole på i dag, for der er jo noget med Birthe Kjær og rød. Vi skal både ned i den knaldrøde gummibåd, og vi skal male byen rød,« sagde Rikke Øxner.

Torben Dreier, skoleleder hos FO-Aarhus, og orkesterchef for Aarhus Jazz Orchestra, Peder Udengaard, er enige om, at Birthe Kjær er en succes til Aarhus Festuge. Foto: Axel Schütt

Aarhus Jazz Orchestra spillede op til »Vi maler byen rød«, mens Birthe Kjær trådte op på scenen til et brag af en klapsalve fra de omkring 2.500 fremmødte.

Annonce

Plads til alle

Det er tredje år i træk, at Birthe Kjær synger og underholder i Aarhus Festuge - i år i endnu større omgivelser end den vante scene i rådhushallen.

Birthe Kjær og Aarhus Jazz Orchestra åbnede ballet med »Vi maler byen rød« ?og sluttede af med en grandprix-medley og et ekstra nummer. Foto: Axel Schütt

»Det plejer at være det rene Roskilde Festival, hvor der er rift om billetterne, så i år er der plads til alle i Ceres Arena,« siger Torben Dreier, skoleleder ved FO-Aarhus.

Det er Aarhus Festuge, der i samarbejde med FO-Aarhus, Ceres Park & Arena og Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune, der har lokket dansktop-sangerinden på visit i sin hjemby under festugen.

Annonce

Kunne ikke få armene ned

Hvis det står til Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg, kan vi igen næste år se frem til at høre »Sommer og sol«, »Arrivederci Franz« og »Pas på den knaldrøde gummibåd« i Ceres Arena.

»Jeg svulmer, jeg er stolt. Det er utroligt, hvordan hun kan komme her hjem til Aarhus og skabe sådan en fantastisk stemning,« sagde Jette Skive, efter at Birthe Kjær og Aarhus Jazz Orchestra havde takket af.

Hun vil lade det være op til Birthe Kjær og jazz-orkestret, om Ceres Arena igen næste år skal lægge håndboldhal til en lignende dansktop-fest.

Annonce

Kjærs Melodi Grand Prix

Orkesterchef Peder Udengaard vil gerne være med til at gentage succesen næste år.

»Det skal helt sikkert gentages. Taget løftede sig af livsglæde, og det var fantastisk at kigge rundt og se glade ansigter i hele salen,« sagde Peder Udengaard efter koncerten.

Aarhus Jazz Orchestra havde fået besøg af fire af Birthe Kjærs Feel Good Band og sammen med Birthe Kjær sang og spillede de sig gennem Birthe Kjærs musikalske rejse fra første pladeudgivelse til seneste album »smile«, som udkom sidste år.

Dansktop-sangerinden dedikerede slutningen af sin koncert til »Grandprixets årti«, som hun kalder 1980'ernes Melodi Grand Prixer.

I en medley sang hun alt for vinderen af 1981 »Krøller eller ej« til »Sku' du spørg' fra no'en« fra 1985 til sin egen vindersang »Vi maler byen rød« fra 1989.

Hun rundede af med et ekstranummer med en ny udgave af »Tennessee Waltz«.

----

Du kan se indslag fra koncerten herunder. Videoen er produceret af Jyske Bank TV for Aarhus Festuge.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce